Foto: F64
Latvijas olimpiskās hokeja izlases vārtsarga Ervīna Muštukova godaprāts palīdzējis atrisināt spēļu pirkšanas skandālu Dānijas čempionātā.

Muštukovs pašlaik pārstāv Dānijas komandu "Esbjerg" un par skandāla galveno vaininieku kļuvis cits šīs vienības vārtsargs Deniss Jensens.

Janvāra sākumā Jensens pirms spēles ar "Rungsted" vienību pārliecināja savus komandas biedrus, Dānijas izlases spēlētāju Kirilu Starkovu un kanādieti Taileru Mosjenko iesaistīties nelikumīgajās darbībās. Starkovam un Mosjenko bija jāpalīdz, lai "Rungsted" hokejisti pirmajā trešdaļā gūtu vismaz vienus vārtus, bet pats Jensens bija uzlicis papildu likmi, ka pretinieki gūs vismaz divus vārtus, ko pats palīdzēja realizēt, jo sargāja "Esbjerg" vienības vārtus.

Šajā mačā "Rungsted" pēc pirmās trešdaļas bija vadībā ar 3:2, bet visā mačā svinēja uzvaru ar 7:4.

Janvāra otrajā pusē viņš nelikumīgajās darbībās vēlējās iesaistīt "Esbjerg" pamatvārtsargu Muštukovu, piedāvājot viņam naudu, lai tiktu ielaists nepieciešamais vārtu skaits divos mačos ar Odenses "Bulldogs" vienību. Tomēr Muštukovs pēc piedāvājuma saņemšanas vērsies pie savas komandas vadības.

Pēc apstākļu noskaidrošanas Jensens, Starkovs un Mosjenko nekavējoties tika atlaisti no "Esbjerg" komandas.

Savukārt trešdien viņiem piemēroti sodi un, kā jau prognozēts, visbargāk sodīts nelikumību organizators Jensens, kuram piešķirta viena gada diskvalifikācija un 12 550 (1706 eiro) liels naudas sods. Sportistam soda nauda piespriesta tieši tik liela, cik viņš par savām nelikumīgajām darbībām bija nopelnījis bukmeikeru kantoros.

Tikmēr Starkovam un Mosjenko piespriestas piecu spēļu diskvalifikācijas, kā arī attiecīgi 12 000 un 4000 kronu (1632 un 544 eiro) lieli naudas sodi, kas arī ir viņu nopelnītās naudas apmērā.

Krievijā dzimušais Starkovs, kurš Dānijas izlases rindās piedalījies četros pasaules čempionātos, šajā sezonā 31 Dānijas čempionāta spēlē guva 12 vārtus un izpildīja 33 rezultatīvas piespēles. Uzbrucējs jau pievienojies Šveices otrās līgas komandai "Red Ice", kļūstot par Latvijas hokejistu Alekseja un Maksima Širokovu komandas biedru.

Kā vēsta Dānijas mediji, Starkovs noteikti netiks aicināts uz valstsvienību šajā pavasarī, gatavojoties pasaules čempionātam Minskā.

Tikmēr Mosjenko, kurš 31 Dānijas čempionāta mačā šosezon guva 16 vārtus un izpildīja 27 rezultatīvas piespēles, karjeru turpina Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienībā Aļaskas "Aces".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!