Foto: F64
Latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ženēvas "Servette" otrdien Šveices augstākās līgas pusfināla sērijas sestajā spēlē pieveica cita izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Cīrihes "ZSC Lions" ar rezultātu 5:2 (1:0|3:0|1:2).

Tādējādi sērijā atkal ir neizšķirts 3:3 un 10.aprīlī gaidāma izšķirošā septītā spēle. Latviešu spēlētāji pie rezultativitātes punktiem netika.

Ar pieciem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm Daugaviņš joprojām ir izslēgšanas spēļu rezultatīvākais hokejists.

Kā ziņots, pirms tam ceturtdaļfinālā "Servette" ar 4-1 pieveica latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto "Lugano" komandu, bet "ZSC Lions" vien septiņos mačos ar 4-3 pieveica "Lausanne" hokejistus.

Tikmēr vietu Šveices stiprākajā līgā izdevies saglabāt vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētajai Rapersvīles "Jona Lakers", kas sestdien ar 5:4 (2:1, 1:1, 2:2) rezultatīvā cīņā savā laukumā pieveica "Biel" hokejistus, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4:2.

Punnenovs šoreiz atvairīja 34 no 38 sāncenšu raidījumiem.

Iepriekš par vietas saglabāšanu NLA čempionātā tika aizvadīts četru komandu turnīrs, kurā "Jona Lakers" palika pārliecinoši pēdējā, ceturtajā, vietā. Turpinājumā turnīra divas vājākās komandas, kas bija tieši "Jona Lakers" un "Biel", aizvadīja sēriju līdz četrām uzvarām, bet tās zaudētājiem "Biel" spēlētājiem nāksies cīnīties par vietu spēcīgākajā līgā ar otrās līgas - NLB - čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!