Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē svētdien latviešu uzbrucēja Zemga Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas, savā laukumā ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties Ņujorkas "Islanders".

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 20:14 minūtes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un izdarīja četrus spēka paņēmienus. Viņš uzvarēja 38% iemetienu, 1:46 minūtes spēlēja vairākumā, bet 2:16 minūtes – mazākumā.

"Sabres" komandā vārtus guva Džeimijs Makbeins un Mets Eliss, bet uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem izcēlās Anders Lī, kamēr reizi ripu vārtos raidīja Torijs Mičels un Broks Nelsons, kurš realizēja arī uzvaras nesošo metienu "bullīti".

Girgensonam un "Sabres" galvenajam trenerim Tedam Nolanam sezona ir noslēgusies, un viņi tagad var steigties palīgā Latvijas valstsvienībai.

Tikmēr svarīgu uzvaru guva latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda, kas viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pieveica Vašingtonas "Capitals".

Gudļevskis pēc teicamās debijas šajā mačā palika rezervē. Uzvaras vārtus "Lighning" komandai guva Metjū Karls, bet šis vienības vārtsargs Anderss Lindbaks atvairīja visus 18 laukuma saimnieku izdarītos metienus.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Lightning" ar 101 punktu ierindojās trešajā vietā un nodrošināja sava laukuma priekšrocības Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā pret Monreālas "Canadiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!