Foto: stock.xchng

Latvijas uzbrucējs Edgars Kulda svētdien guva divus vārtus Rietumu hokeja līgas (WHL) finālsērijas sestajā mačā, tomēr Edmontonas "Oil Kings" vēl nespēja sēriju noslēgt savā labā.

Aizvadītajā cīņā "Oil Kings" ar rezultātu 5:6 (3:0, 2:2, 0:3, 0:1) savā laukumā pagarinājumā piekāpās pašreizējai līgas čempionei Portlendas "Winterhawks" un sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 3-3.

Cīņas gaitā "Oil Kings" izvirzījās vadībā ar 3:0 un 5:2, tomēr pārsvaru nenoturēja, trešajā trešdaļā ielaižot trīs vārtus, bet pagarinājuma astotajā minūtē Portlendas klubs izrāva uzvaru.

Kulda sākotnēji pirmās trešdaļas pēdējā minūtē panāca 3:0, bet otrās trešdaļas 15.minūtē arī izvirzīja savu komandu vadībā ar 5:2. Cīņu Latvijas uzbrucējs noslēdza ar divām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

"Oil Kings" komanda zaudēja pirmajos divos sērijas mačos, bet pēc tam tika pie trim panākumiem pēc kārtas.

Izšķirošais abu vienību duelis jau pirmdien norisināsies Portlendā.

Finālsērijas uzvarētāji kvalificēsies Memoriālajam kausam, kur sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki, sacensības sākot jau šonedēļ.

"Oil Kings" komanda līgas finālu sasniegusi trešo gadu pēc kārtas un tajā jau trešo reizi pēc kārtas cīnās ar "Winterhawks", kam pērn finālsērijā piekāpās ar 2-4.

Šī ir otrā reize līgas vēsturē, kad finālsērijā trīs gadus pēc kārtas tiekas vienas un tās pašas komandas. Arī iepriekš laika posmā starp 1969. un 1971.gadu to paveica tieši "Winterhawks" un "Oil Kings".

Edgars Kulda ir Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!