Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas "Rangers" kluba uzbrucējam Danielam Karsillo piespriestā desmit spēļu diskvalifikācija otrdien samazināta līdz sešiem mačiem, kas viņam ļaus piedalīties gaidāmajā Stenlija kausa finālā.

Bargo sodu Karsillo saņēma, kad Austrumu konferences finālsērijas trešajā spēlē pret Monreālas "Canadiens" pēc incidentiem laukumā, cenšoties izvairīties no līnijtiesneša skavām, iesita viņam ar elkoni

Sākotnēji hokejists tika atzīts par vainīgu fiziska spēka pielietošanā pret tiesnesi, tomēr pēc apelācijas noklausīšanās līga secināja, ka viņa pārkāpums ir tuvāks noteikumam, kas nosaka "sodu par pārkāpumu pret tiesnesi ar vienīgo mērķi atbrīvoties konflikta laikā vai uzreiz pēc tā".

Kaut līga samazinājusi Karsillo sodu, tā paziņojumā uzsvērusi, ka neizrādīs toleranci pret tiesnešu aizskaršanu uz ledus.

"Rangers" komanda uzveica "Canadiens" sešu spēļu sērijā un pirmoreiz kopš 1994.gada sasniegusi līgas finālu. Iepriekšējā sērijā Karsillo paguva izlaist trīs spēles, kas viņam finālsērijā ar Losandželosas "Kings" ļaus atgriezties laukumā uz ceturto maču.

NHL Stenlija kausa fināls starp "Rangers" un "Kings" trešdien sāksies Losandželosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!