Foto: F64
Latvijas hokeja vārtsargs Ervīns Muštukovs nākamajā sezonā spēlēs Dānijas čempionāta komandā Olborgas "Pirates", informē vienība.

īgums ar Latvijas vārtsargu noslēgts uz vienu sezonu.

Pirms nepilna mēneša Muštukovs pameta citu Dānijas vienību "Esbjerg", pavēstot, ka vēlas izmēģināt spēkus augstākā līmenī.

"Esam ļoti priecīgi, ka mums izdevies vienoties ar Muštukovu. Pēdējo divu gadu laikā viņš Dānijas čempionātā bijis viens no labākajiem vārtsargiem," izteicies "Pirates" galvenais treneris Ronijs Larsens. "Ervīns ir no tiem vārtsargiem, kurš uzvaras var izcīnīt vienatnē. Viņš ir spēcīgs vārtsargs, kurš var izšķirt mača likteni, kad pārējai komandai nav tā veiksmīgākā diena."

"Olborgai ir laba komanda, un man ir izveidojies labs iespaids par pilsētu. Par šo klubu esmu dzirdējis tikai labas lietas," vienības mājaslapā citēts 30 gadus vecais Muštukovs.

Iepriekšējā sezonā "Pirates" spēja regulārajā čempionātā izcīnīt trešo vietu, taču izslēgšanas spēlēs piedzīvoja neveiksmi pusfinālā, vēlāk ciešot zaudējumu arī cīņā par bronzas medaļām.

Savukārt Muštukova iepriekšējās sezonas klubs "Esbjerg" regulāro turnīru noslēdza piektajā pozīcijā, bet izslēgšanas spēlēs piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Iepriekšējā sezonā Muštukovs regulārajā čempionātā 30 spēlēs atvairīja 92,2% metienu un vidēji ielaida 2,77 ripas, bet piecās izslēgšanas turnīra spēlēs tika galā ar 93,5% metienu, vidēji ielaižot 2,24 vārtus.

Kā ziņots, lielu publicitāti Muštukovs ieguva pēc tam, kad palīdzēja atrisināt spēļu sarunāšanas skandālu, kurā bija iesaistīti divi viņa komandas biedri.

Februārī vārtsargs bija Latvijas izlases sastāvā dalībai Soču olimpiskajās spēlēs, bet, gatavojoties pasaules čempionātam, viņš jau pirmās pārbaudes spēles ievadā guva traumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!