Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Arvien skaļāk turpinās runas, ka Latvijas hokeja izlases vadīšana varētu tikt uzticēta labi zināmajam Jūliusam Šupleram. Slovāku trenera kandidatūra ir apspriesta, sarunā ar laikrakstu "Diena" neslēpj Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Lipmans šoreiz gan par iespējamo nākamo treneri runājis diezgan miglaini, skaidri gan uzsverot, ka trenerim ir jābūt bez kluba.

"Jā, man tik tiešām Rīgā bija viena īsa tikšanās ar Šupleru, bet vairāk senas draudzības vārdā, un izlases tēmu mēs skārām tikai pastarpināti. Neslēpšu, ka viņš izrādīja interesi. Pat izteicās, ka trenera karjeras beigu posmā gribētu parādīt maksimumu, uz ko ir spējīgs," "Dienai" teica Lipmans.

Līdzšinējais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans pērnā gada nogalē saņēma piedāvājumu trenēt NHL klubu Bufalo "Sabres", un tieši galvenā trenera aizņemtība klubā bijusi viens no šķēršļiem sagatavošanās posmā. "Jā, ar to mēs rēķināmies, ka brīvajam trenerim būs jāmaksā alga visu gadu, lai gan nopietns darbs viņam būs tikai pavasarī, kad izlase gatavosies un spēlēs pasaules čempionātā. Lai cik izcils treneris nebūtu, praksē tomēr ir pierādījies, ka sekmīgi apvienot abus amatus nav iespējams."

Pagaidām nav zināms, ka LHF varētu apstiprināt jauno izlases galveno treneri, jo LHF valdes nākamā sēde plānota tikai augustā. "Diena" gan piebilst, ka "ja būšot konkrēts kandidāts uz izlases galvenā trenera amatu, tikšot sasaukta ārkārtas sēde".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!