Foto: PantherMedia/Scanpix

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komanda "Rīga" trešdien nespēja kvalificēties Ufā notiekošās Pasaules kausa izcīņas jauniešiem pusfinālam.

Apakšgrupas noslēdzošajā - ceturtajā - spēlē rīdzinieki ar 3:2 (1:1, 2:1, 0:0) pārspēja vēl vienu MHL komandu Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas, tādējādi tiekot pie savas pirmās uzvaras pamatlaikā šajā turnīrā.

Latvijas komandas labā divus vārtus guva Gatis Sprukts, bet vienreiz izcēlās Rūdolfs Maslovskis.

Vienu minūti un divas sekundes līdz pirmā perioda izskaņai "Rīga" nonāca iedzinējos, taču mazāk nekā minūti vēlāk Sprukts tomēr spēja panākt izlīdzinājumu. Viņš bija precīzs vēlreiz 27.minūtē, taču "Red Bull" četras minūtes vēlāk panāca izlīdzinājumu.

Tiesa, pēdējais vārds piederēja "Rīgai", kuras sastāvā 39.minūtē trešos vārtus guva Maslovskis, tādējādi iemetot uzvaras vārtus.

Kā ziņots, turnīra pirmajā mačā "Rīga" ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Malmes "Red Hawks" vienību no Zviedrijas, bet pēc tam ar 1:6 kapitulēja vienai no spēcīgākajām Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandām Sūsitijas "Musketeers".

Savukārt otrdien ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā nācās piekāpties MHL čempioniem Maskavas "Spartak".

Ar četros mačos iegūtiem sešiem punktiem "Rīga" savā apakšgrupā starp piecām komandām ieņēma trešo vietu. Tikpat punktu bija arī otrajā vietā esošajai "Spartak", kas sasniedza pusfinālu, taču tai bija labāka savstarpējo spēļu bilance un vārtu attiecība.

Līdz ar to Latvijas komanda turnīra turpinājumā cīnīsies par 5.-10.vietu.

Turnīra dalībnieku skaits šogad atkal no astoņām pieaudzis līdz desmit. A apakšgrupā cīnās Ufas "Tolpar", Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komanda Keipbretonas "Screaming Eagles", Homutovas "Pirati" no Čehijas, Baltkrievijas vienība Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" un Espo "Blues" no Somijas.

Jaunās sezonas MHL turnīrs startēs septembra sākumā. "Rīgas" komanda tajā piedalīsies piekto gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!