Foto: AP/Scanpix

Leģendārais čehu hokejists Jaromirs Jāgrs vēlas karjeru turpināt vismaz līdz 50 gadu slieksnim, atzinis pats spēlētājs.

Pašlaik 42 gadus vecais Jāgrs pavasarī nolēma likt punktu karjerai Čehijas valstsvienībā, tomēr klubu līmenī spēlētājs cer cīnīties uz ledus profesionālā līmenī arī turpmāk.

"Es mīlu spēlēt hokeju, tāpēc pagaidām nedomāju, vai nākamā sezona man būs pēdējā karjerā. Ja negūšu jaunus savainojumus, vēlos turpināt spēlēt. Gribu cīnīties laukumā vismaz līdz 50 gadu vecumam, varbūt pat ilgāk," Ziemeļamerikas medijiem atzinis Jāgrs. "Mērķis ir turpināt spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Negribu tur atrasties tikai statusa pēc, bet gan spēlēt."

Aizvadītajā NHL sezonā Jāgrs, pārstāvot Ņūdžersijas "Devils" klubu, 82 regulārā čempionāta mačos guva 24 vārtus un izpildīja 43 rezultatīvas piespēles, kļūstot par komandas rezultatīvāko hokejistu. Līgums ar "Devils" komandu raženajam spēlētājam ir spēkā uz vēl vienu sezonu.

"Jo ilgāk spēlē NHL, jo lielāku izaicinājumu pieņem. Laukumā jātiekas ar labākajiem hokejistiem pasaulē. Nav nekur rakstīti noteikumi, ka man jāliek punkts karjerai tikai tāpēc, ka esmu vecāks par 40 gadiem," piebilda čehs.

Jāgrs atrodas NHL visu laiku rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā gūtajos vārtos (705), veiktajās rezultatīvajās piespēlēs (1050) un iekrātajos rezultativitātes punktos (1755).

Čehs ir optimistisks par jauno sezonu, tomēr piesardzīgs domās par savainojumiem.

"Vēlos jauno sezonu aizvadīt daudz veiksmīgāk nekā iepriekšējo. Ir savainojumi, ko spēlētājs var laicīgi paredzēt un novērst, bet ir traumas, kas nav paredzamas. Hokejistiem jābūt gataviem uz visu," teica Jāgrs.

Iepriekš 1991. un 1992.gadā Jāgrs kā pusaudzis kopā ar NHL klubu Pitsburgas "Penguins" ieguva Stenlija kausu, bet 1999.gadā viņš kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Uzbrucējs savas karjeras laikā Čehijas izlases rindās divas reizes uzvarējis pasaules čempionātā, kā arī ticis pie zelta olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!