Foto: F64
Bez zaudējumiem jaunajā Latvijas virslīgas hokeja čempionāta sezonā turpina cīnīties valsts čempioni "Rīga"/"Prizma", kas otrdien ar 4:3 (2:3, 2:0, 0:0) savā laukumā uzvarēja sacensību jaunpienācējus Jūrmalas HASC.

Cīņas gaitā viesi divreiz bija iekrājuši divu vārtu pārsvaru, tomēr to nosargāt neprata.

Pirmajā trešdaļā Augusts Valdis Vasiļonoks un Vladislavs Koniševs septiņu minūšu laikā dāvāja Jūrmalas klubam divu vārtu pārsvaru, uz ko drīz vien ar precīzu metienu atbildēja Edgars Kurmis. Trešdaļas vidū Vasiļonoks ar soda metienu guva savus otros vārtus un panāca 3:1 viesu labā, bet laukuma saimniekiem vienus vārtus atguva Dāvis Zunde.

Uzvaru rīdzinieki nodrošināja otrajā trešdaļā, kuras pirmajā pusē precīzi bija Bruno Priede un Mareks Ķepals. Atlikušajā laikā "Rīga"/"Prizma" savu pārsvaru nosargāja.

Izceļams, ka trešās trešdaļas ievadā par rupju sitienu ar elkoni līdz spēles beigām tika noraidīts Koniševs.

HASC komanda šobrīd ir vienīgā, kas jaunajā virslīgas sezonā vēl nav spējusi tikt pie punktiem.

Čempionāta kopvērtējuma pirmajā vietā ar četrās spēlēs izcīnītiem 11 punktiem ir "Rīga"/"Prizma", bet ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trīs mačos seko "Liepāja". Tikmēr septiņi punkti ir "Kurbads" rēķinā, bet punkts mazāk - "Zemgalei"/LLU. Pie trim punktiem tikušas "Mogo" un "Ogre"/"Sāga 97" komandas, savukārt septīto, pēdējo, vietu ieņem Jūrmalas HASC, kas cietusi neveiksmes visās piecās aizvadītajās cīņās.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepājas pilsēta.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!