Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien ar rezultatīvu piespēli piedalījās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mača izšķirošajā vārtu guvumā, palīdzot Maskavas "Dinamo" komandai, kuru pārstāv cits uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kā arī treneru Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva tandēms, ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) savā laukumā pagarinājumā pārspēt līgas jaunpienācējus "Soči".

Pagarinājuma otrajā minūtē Daugaviņš veiksmīgi nocīnījās pie apmales laukuma stūrī, iegūstot ripu, izslidojot uz vārtiem un atstājot to Aleksandram Osipovam, kurš nodrošināja mājinieku komandas uzvaru.

Uzbrucējs 13 šīs sezonas spēlēs guvis piecus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Daugaviņš maču uzsāka mājinieku pirmajā maiņā, uz ledus pavadot 19 minūtes un divas sekundes. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, uzvaras visos trijos iemetienos un divu minūšu noraidījums par klupināšanu.

Karsums šai spēlei nebija pieteikts, izlaižot pirmo vienības maču šosezon. "Dinamo" tika pie sava septītā panākuma pēdējās astoņās spēlēs.

Citviet zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) izbraukumā piekāpās Podoļskas "Vitjaz" hokejistiem.

Sprukts šajā spēlē nepiedalījās. Viņš no savas komandas pēdējiem deviņiem mačiem izlaidis jau astoņus. Šobrīd uzbrucējs atrodas "Lokomotiv" vienības traumēto spēlētāju sarakstā.

Laukuma saimniekiem šajā mačā uzvaru 47 sekundes pirms pamatlaika beigām atnesa čehs Romāns Horāks.

Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā Maskavas "Dinamo" ar 27 punktiem 13 spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Lokomotiv" ar 15 punktiem 12 mačos atrodas devītajā pozīcijā. Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 13 cīņās seko 11.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!