Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Bufalo "Sabres", jaunajā sezonā vēlas dot lielāku pienesumu uzbrukumā, kas palīdzētu komandai virzīties augstāk turnīra tabulā.

Jauno NHL sezonu "Sabres" uzsāks ceturtdien, kad savā laukumā spēkosies ar Kolumbusas "Blue Jackets" hokejistiem.

"Mēs esam komanda, kas var pārsteigt. Man ir jāuzlabo sava spēle, lai varētu palīdzēt vienībai uzvarēt. Šobrīd katrs strādā, lai pilnveidotos," NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) mājaslapā citēts Girgensons. "Pats vēlos šosezon dot lielāku pienesumu uzbrukumā. Ja to spēšu, ceru, komanda arī turnīra tabulā būs augstāk."

Kā zināms, aizvadītajā sezonā "Sabres" bija vājākā komanda līgā, bet šovasar tā veikusi virkni izmaiņu ne tikai hokejistu sastāvā, bet arī treneru kolektīvā, turklāt par Bufalo komandas vārtsargu treneri tagad strādā latvietis Artūrs Irbe.

Tāpat Girgensons uzsvēra, ka "Sabres" fani ir kaislīgākie līdzjutēji NHL.

"Fani Bufalo pilsētā ir traki - viņi ir vislabākie NHL. Ja esi izgājis pastaigā pa pilsētu, cilvēki pienāks klāt un apsveiks, ja tev bijusi laba spēle, vai arī novēlēs veiksmi nākamajā cīņā," minēja latvietis, kurš atminējās arī Soču olimpiskās spēlēs, kad Latvija ceturtdaļfinālā tikai ar 1:2 piekāpās olimpiskajai čempionei Kanādai. "Domāju, ka paveicām satriecošu darbu kā komanda. Protams, bijām sarūgtināti, ka neiekļuvām pusfinālā, taču, ja mēs varējām bērniem parādīt, cik lieliska šī spēle bija, varbūt varam viņus arī iedvesmot uzsākt savas gaitas hokejā, kas ir ļoti svarīgi mums visiem."

"Latvijā mīl hokeju. Cilvēki paliek nomodā līdz diviem trijiem naktī, lai tikai redzētu spēli. Vairākkārt esmu saņēmis ziņojumus telefonā pēc mača, kad Latvijā ir pieci no rīta," piebilda Girgensons.

Pašlaik 20 gadus vecais Girgensons pagājušajā sezonā debitēja NHL, 70 mačos gūstot astoņus vārtus un veicot 14 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!