Foto: AFP/Scanpix
Latvijas spēcīgākā sieviešu hokeja komanda "Laima", kuras galvenā trenera amatā sacensībās debitēja ilggadējais Latvijas valstsvienības uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis, svētdien Liepājā trešajā Eiropas Čempionu kausa izcīņas pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Mahadaondas SADH vienību no Spānijas.

Vēlāk svētdien noskaidrosies, vai "Laimas" hokejistes būs iekļuvušas starp trim labākajām kārtas apakšgrupu otro vietu ieguvējām, kuras līdzās grupu uzvarētājām nopelnījušas ceļazīmi uz otro kārtu.

Trīs minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām "Laimu" vairākumā vadībā izvirzīja Agnese Apsīte, kurai precīzi piespēlēja Kristena Stengrevica. Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet septiņas ar pusi minūtes pirms mača beigām 2:0 panāca Sindija Agare, kurai precīzi piespēlēja Zane Apse un Olita Liepiņa.

Nepārspēta šajā duelī "Laimas" vārtos palika Evija Tētiņa, atvairot visus 16 metienus.

Kā ziņots, pirms tam piektdien "Laima" ar 1:3 zaudēja Kopenhāgenas "Herlev Hornets" vienībai no Dānijas, bet Oslo "Jordal" komanda no Norvēģijas ar 4:1 uzvarēja SADH. Savukārt sestdien "Herlev Hornets" ar 10:4 sagrāva SADH hokejistes, kamēr "Laima" pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 apspēlēja "Jordal".

Citā svētdienas spēlē "Herlev Hornets" sagrāva "Jordal" komandu ar 8:0 (3:0, 2:0, 3:0).

Līdz ar to ar deviņiem punktiem trīs spēlēs šajā grupā uzvarēja "Herlev Hornets" komanda, bet "Laima" ar pieciem punktiem ierindojās otrajā pozīcijā. "Jordal" hokejistes ar četriem punktiem ieņēma trešo pozīciju, bet SADH vienība pie punktiem netika un palika ceturtā.

Sacensību otrajai kārtai kvalificēsies katras apakšgrupas uzvarētāja un trīs labākās no kopumā četrām otro vietu ieguvējām.

Šīs grupas spēcīgākais klubs - "Herlev Hornets" - otrajā kārtā spēkosies ar Šveices vienību "Lugano", "ESC Planegg" no Vācijas un kādu no pirmā posma otrās vietas ieguvējām.

Otrās kārtas turnīrs risināsies 5.-7.decembrī.

Savukārt no otrās kārtas trešajā iekļūs katras apakšgrupas uzvarētāja un labākā otrās vietas ieguvēja.

Noslēdzošais posms tiks aizvadīts nākamgad no 20. līdz 22.februārim.

Arī pagājušās sezonas Eiropas čempionu kausa pirmā kārta risinājās Liepājā, kur "Laima" ierindojās otrajā vietā aiz Kazahstānas komandas Almati "Aisulu".

"Laimas" komandas sastāvs Eiropas čempionu kausa pirmajā kārtā:

vārtsardzes - Evija Tētiņa, Evelīna Nikolajeva;

aizsardzes - Aija Apsīte, Žanete Vasiļevska, Olita Liepiņa, Sandra Žebere, Ilva Ivaskina;

uzbrucējas - Anna Kubliņa, Laila Dekmeijere-Trigubova, Agnese Apsīte, Kristena Stengrevica, Sindija Agare, Ivita Krūmiņa, Zane Apse, Ilona Ābola, Baiba Grosa, Ilze Veļugo, Madara Lāce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!