Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas U-20 hokeja izlase sestdien triumfēja Dānija notikušajā Četru nāciju turnīrā.

Sacensību noslēdzošajā - trešajā - mačā Latvija ar 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) pārspēja Baltkrievijas vienaudžus, kas viņiem ļāva kļūt par turnīra uzvarētājiem.

Šajā duelī Latvijas izlases labā pa vārtiem guva Edgars Homjakovs, Rūdolfs Balcers, Kirils Galoha un Mārtiņš Dzierkals.

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā Latvija ceturtdien ar 4:2 pārspēja vietējo Dāniju, bet piektdien ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Austrijas vienaudžiem.

Tiesa, ar trīs spēlēs izcīnītiem septiņiem punktiem Latvijai pietika, lai šajā turnīrā triumfētu, savukārt tai ar sešiem punktiem sekoja Baltkrievija, bet trīs punktus ieguva Dānija. Tikmēr turnīru ar diviem punktiem noslēdza Austrija.

Ģirts Ankipāns savā debijas turnīrā kā galvenajam trenerim izlasē iekļāva deviņus spēlētājus no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komandas "Rīga", bet vēl četri spēlē pašmāju vienībās "Zemgale"/LLU, "Tukums" un Jūrmalas HASC.

Trīs no izlasē iekļautajiem ārvalstu komandu hokejistiem pārstāv MHL B grupas klubus, pa diviem spēlē Norvēģijā un Zviedrijā, bet pa vienam - Dānijā, Vācijā un Šveicē.

Gatavojoties pirmās divīzijas A grupas pasaules čempionātam, kas no 14. līdz 20.decembrim norisināsies Itālijā, Latvijas juniori 8. un 9.decembrī "Ozo" ledus hallē divas reizes spēkiem mērosies arī ar Kazahstānas U-20 izlasi.

Jau vēstīts, ka janvārī no Latvijas U-20 izlases galvenā trenera pienākumu pildīšanas tika atbrīvots Leonīds Tambijevs, jo viņa vadībā valstsvienība pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Latvijas U-20 hokeja izlases kandidātu saraksts turnīram Dānijā:

vārtsargi - Kristaps Nazarovs ("Tukums"), Salvis Balandīns ("Rīga");

aizsargi - Kristaps Roberts Zīle, Ralfs Grīnbergs, Kārlis Čukste (visi - "Rīga"), Roberts Mamčics ("Zeļenograd", Krievija), Ģirts Zemītis ("Herlev", Dānija), Maksims Ponomarenko ("Lorenskog", Norvēģija), Kristiāns Rubīns ("Vasteras", Zviedrija);

uzbrucēji - Ruslans Ignatovičs, Frenks Razgals, Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Mārtiņš Dzierkals (visi - "Rīga"), Olafs Aploks ("Zemgale"/LLU), Edgars Homjakovs, Romāns Ņekļudovs (abi - Kišiņevas "Platina", Moldova), Rūdolfs Balcers (Stavangeras "Oilers", Norvēģija), Edgars Beizaks (Hamburgas "Young Freezers", Vācija), Marks Lazarevs ("GCK Lions", Šveice), Mārtiņš Vītoliņš ("Wings", Zviedrija), Oļegs Šišļaņņikovs (Jūrmalas HASC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!