Foto: RIA Novosti/Scanpix

No 2016.gada ieplānotajā atjaunotā Pasaules kausa izcīņas turnīrā hokejā piedalīsies sešas nacionālās valstsvienības un divas apvienotās izlases, kuru sastāvos varēs iekļaut arī Latvijas hokejistus, pirmdien vienojušies Nacionālās hokeja līgas (NHL), Spēlētāju arodbiedrības (NHLPA) un Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pārstāvji.

Paredzams, ka turnīrā piedalīsies Kanādas, ASV, Krievijas, Somijas, Zviedrijas un Čehijas izlases. Tāpat turnīrā būs arī Eiropas izlase, kurā varētu tikt iekļauti labākie Slovākijas, Šveices, Latvijas, Vācijas, Slovēnijas un citu valstu spēlētāji. Savukārt astotajā komandā būs apvienoti labākie jaunie hokejisti no visas pasaules.

Tiesa paralēli tiek izskatīts arī variants, ka noslēdzošās divas turnīra dalībkomandas varētu tikt atlasītas atsevišķā atlases turnīrā.

Pasaules kauss 2016.gadā risināsies Toronto. Sākotnēji tiktu aizvadīts apļa turnīrs, kam sekotu izslēgšanas turnīrs, bet finālā uzvarētājs tiktu noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Iepriekš Ziemeļamerikas mediji uzsvēra, ka šāds turnīrs ir īpaši interesants NHLPA un NHL, jo tām nevajadzētu dalīt gūtos ieņēmumus ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK), kā tas ir olimpisko spēļu gadījumā. Tiesa, šādu sacensību ieviešana varētu vēl vairāk apdraudēt NHL hokejistu spēlēšanu olimpiskajās spēlēs.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996.gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa izcīņas aizstājējas. Togad kausu izcīnīja ASV izlase, bet otro reizi turnīrs tika rīkots 2004.gadā, kad laurus plūca Kanādas hokejisti.

Iepriekšējā turnīrā 2004.gadā astoņas komandas aizvadīja spēles septiņās pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!