Foto: RIA Novosti/Scanpix

Līdz pārejas dokumentu nokārtošanai jaunajam uzbrucējam Mārtiņam Dzierkalam būs aizliegts pārstāvēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga", lēmusi Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārā komisija.

17 gadus vecais Dzierkals šo sezonu iesāka Latvijas virslīgas komandā "Ogre"/"Sāga 97", bet šī mēneša sākumā debitēja MHL turnīrā, kur "Rīgas" sastāvā desmit mačos jau izcēlies ar diviem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Tomēr "Ogre"/"Sāga 97" iesniegusi sūdzību, ka starp abiem klubiem par hokejista pāreju līdz šim nav panākta vienošanās, ko LHF daļēji apmierinājusi, nosakot, ka Dzierkaļa pāreja veikta nelikumīga. Pašlaik Dzierkalam atļauts turpināt spēlēt "Ogre"/"Sāga 97" sastāvā Latvijas virslīgā, bet LHF lēmusi, ka MHL čempionātā viņš drīkstēs atgriezties vien pēc pārejas nokārtošanas.

Dzierkals pērn palīdzēja Latvijas U-18 izlasei atgriezties pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, bet šosezon "Rīgas" rindās viņš ir jau astotais rezultatīvākais hokejists, kaut par daļu spēlētāju aizvadījis pat trīsreiz mazāk maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!