Hokejs bez kautiņiem nav iedomājams, tā pēc savas pirmās "izplūkšanās" Nacionālajā hokeja līgā (NHL) medijiem izteicās Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Ceturtdienas mačā "Sabres" ar 0:5 zaudēja NHL līderei Tampabejas "Lightning", kuru pirms dažām dienām uzvarēja ar 2:1. Spēles trešajā periodā minūtes laikā laukumā izveidojās divi kautiņi, un otrajā no tiem iesaistījās arī latviešu hokejists. Ieejot pretinieku zonā, pret Girgensonu asi nospēlēja Viktors Hedmans, kas arī izraisīja plūkšanos starp hokejistiem. Girgensons kautiņā iesaistījās ar cīņu pret Sedriku Paketu, kuram latvietis nezaudēja.

"Tā ir spēles sastāvdaļa. Tas ir forši. Tas jau nebūtu hokejs, ja nebūtu [kautiņi]," pēc mača teica Girgensons.

Runājot par spēli, Girgensons norādīja, ka "Sabres" hokejistiem neizdevās uzreiz izmest ripu no zonas un nācies daudz sēdēt aizsardzībā. "Kad tu esi ilgstoši laukumā, tu piekūsti. Kad esi piekusis, sāc pieļaut muļķīgas kļūdas."

Tikmēr "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans uzsvēra, ka spēles laikā hokejisti nav pildījuši uzstādījumu. "Mēs vienkārši apstājāmies un nedarījām to, ko vajag, lai sekmīgi spēlētu. Pārstājām pielietot spēka paņēmienus, pārstājām slidot, tā vietā centrā veicot kaut kādas piruetes, un viņi "aizskrēja" otrajā periodā."

NHL sezonas turpinājumā sestdien "Sabres" viesos tiksies ar Floridas "Panthers", bet tad četrus mačus aizvadīs savā laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!