Foto: F64

Atgriežoties laukumā pēc trīs maču izlaišanas, latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā palīdzēja Sirakjūsas "Crunch" pieveikt uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto komandu, bet aizsargs Ralfs Freibergs Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā debitēja ar uzvaru.

Aizvadītajā cīņā "Crunch" izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Jūtikas "Comets" komandu, gūstot savu sesto panākumu pēc kārtas.

Gudļevskis atvairīja 28 no 29 izpildītajiem pretinieku metieniem, tiekot atzīts par cīņas spožāko zvaigzni.

Gudļevskis šosezon 12 spēlēs ielaidis vidēji 3,03 ripas un atvairījis 89,8% metienu, izcīnot astoņas uzvaras. Savukārt viņa konkurents par vietu vārtos Andrejs Vasiļevskis no Krievijas 14 mačos ielaidis vidēji 2,34 ripas un atvairījis 91,8% raidījumu, arī gūstot astoņus panākumus.

Tikmēr Ķēniņš šajā cīņā pa Gudļevska vārtiem veica divus metienus, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Freiberga pārstāvētā Sentdžonsas "IceCaps" vienība izbraukumā ar 6:5 (2:1, 2:3, 1:1, 1:0) rezultatīvā mačā pieveica Toronto "Marlies".

Freibergs savā AHL debijas mačā izcēlās ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Freibergs ar "IceCaps" komandu trenējās jau pirms sezonas sākuma, taču tika nosūtīts uz Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) spēlējošo Otario "Reign" vienību, kurā viņš pagaidām ir aizvadījis 20 spēles, gūdams divus vārtus un veikdams vienu rezultatīvu piespēli, kā arī tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +7.

AHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 39 punktiem 27 spēlēs ir "Comets" komanda, kas ir arī visas līgas vadošā vienība, bet "Crunch" ar 35 punktiem 26 mačos ieņem Austrumu konferences ceturto vietu.

Tikmēr "IceCaps" vienība ar 28 punktiem 29 cīņās atrodama Austrumu konferences devītajā pozīcijā.

ECHL ietvaros sestdien ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Latvijas uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, palīdzot Kolorado "Eagles" komandai savā laukumā ar 6:3 (2:0, 3:1, 1:2) uzvarēt uzbrucēja Roberta Lipsberga pārstāvēto Stoktonas "Thunder" vienību.

Pavlovs guva savas komandas otros un trešos vārtus, cīņas gaitā veicot četrus metienus pa vārtiem un tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +2. Tieši Pavlovs tika atzīts par cīņas spožāko zvaigzni.

Tikmēr pirmo maču kopš 28.novembra aizvadīja Lipsbergs, kurš turklāt uzreiz izcēlās ar vieniem gūtajiem vārtiem. Kopā uzbrucējs veica divus metienus, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šīs sezonas 21 spēlē Pavlovs guvis piecus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, bet Lipsbergs 11 cīņas izcēlies ar diviem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli.

Citviet neveiksmi cieta aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" vienība, kas savā laukumā ar 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) piekāpās Kvadsitijas "Mallards" komandai.

Birziņš šoreiz izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, divām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

ECHL kopvērtējumā pašlaik "Oilers" ar 29 punktiem 25 mačos atrodas Rietumu konferences ceturtajā vietā, bet "Eagles" komanda ar 26 punktiem 21 cīņā atrodama sestajā pozīcijā. Savukārt "Thunder" ar 21 punktu 25 spēlēs atrodas desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!