Foto: EPA/LETA

Čehu vārtsargs Tomāšs Vokouns, kurš Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) aizvadījis 15 sezonas, nolēmis atvadīties no profesionālā sporta, vēsta NHL mājas lapa, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

"Domāju, varu būt lepns ar savu karjeru," intervijā čehu izdevumam "Sport" izteicies 38 gadus vecais Vokouns, kurš gandrīz visu iepriekšējo NHL sezonu izlaida veselības problēmu dēļ.

NHL čehu vārtsargs aizvadījis 700 spēles, no kurām 300 mačos nodrošinājis savām komandām uzvaru. Vidēji ik spēlē savos vārtos viņš ielaidis 2,55 ripas un atvairījis 91,7% metienu.

NHL Vokouns ienāca 1994.gadā, kad viņu drafta devītajā kārtā izvēlējās Monreālas "Canadiens", taču lielāko daļu karjeras viņš aizvadīja Nešvilas "Predators", kuras vārtus sargāja 383 spēlēs. Vēl viņš pārstāvējis Floridas "Panhters", Vašingtonas "Capitals" un Pitsburgas "Penguins".

Čehijas hokeja izlases sastāvā Vokouns divreiz kļuvis par pasaules čempionu - 2005. un 2010.gadā, bet 2006. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā kļuva par olimpisko vicečempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!