Foto: F64
Neskatoties uz latviešu hokeja vārtsarga Elvja Merzļikina labo sniegumu, "Lugano" komanda Šveices augstākās līgas (NLA) čempionāta spēlē piektdien izbraukumā ar 1:3 (0:1, 0:2, 1:0) zaudēja kopvērtējuma līderei "Bern".

Latvietis savas komandas vārtos atgriezās pēc ilgāka pārtraukuma, atvairot 37 no 40 metieniem un kļūstot par mača otro spožāko zvaigzni.

Merzļikins šosezon vidēji ik mačā ielaiž 2,72 ripas un atvaira 91,4% metienu. Viņš šosezon iekrājis arī trīs rezultatīvas piespēles.

Citviet zaudējumu arī trešajā spēlē "Ambri-Piotta" komandas sastāvā piedzīvoja cits latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš atvairīja 31 no 34 metieniem, bet "Ambri-Piotta" viesos ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) piekāpās "Zug" hokejistiem.

Masaļskis līgumu ar "Ambri-Piotta" noslēdzis līdz janvāra beigām ar iespēju kontraktu pagarināt līdz sezonas izskaņai.

Līdz šim aizvadītajos trīs mačos latvietis ielaidis vidēji 4,00 ripas un atvairījis 88,3% metienu.

Čempionāta kopvērtējumā "Lugano" komanda ar 68 punktiem 38 mačos atrodas piektajā vietā, "Ambri-Piotta" ar 38 punktiem ir 11.pozīcijā, bet vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Rapersvīles "Jona Lakers" komanda ar 27 punktiem 37 cīņās ir pēdējā, 12.vietā.

Pagājušajā sezonā Cīrihes "ZSC Lions" komandas rindās par divkārtēju valsts čempionu kļuva latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš aizpagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", šo sezonu aizvadot Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošajā fārmklubā Jūtikas "Comets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!