Foto: F64

Latvija hokeja izlases uzbrucējs Jānis Sprukts otrdien ar rezultatīvu piespēli debitēja Šveices otrās spēcīgākās līgas - NLB turnīra - komandā 'Red Ice'.

Šai mačā Martiņī "Red Ice" tomēr piedzīvoja zaudējumu, ar 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpjoties "Visp" hokejistiem.

Sprukts ar rezultatīvu piespēli izcēlās komandas pirmo vārtu guvumā, bet pamatlaika izskaņā viņš nopelnīja divas soda minūtes par pretinieka klupināšanu.

Cits Latvijas hokejists aizsargs Maksims Širokovs "Red Ice" komandas pieteikumā uz šo maču nebija iesniegts.

Pirms dažām dienām Sprukts vienojās ar Šveices augstākās līgas (NLA) komandu "Fribourg-Gotteron", noslēdzot līgumu līdz sezonas beigām, taču paralēli šim līgumam klubs vienojies par sadarbību ar "Red Ice", kas vajadzības un nepieciešamības gadījumā varēs rēķināties ar latvieša palīdzību.

Pagājušā gada novembra beigās Sprukts pēc abpusējas vienošanās lauza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Jaroslavļas "Lokomotiv" no Krievijas.

Ar 41 spēlē izcīnītiem 65 punktiem "Red Ice" līgas kopvērtējumā meklējama ceturtajā vietā.

Tikmēr NLA turnīrā zaudējumu cietusi vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" komanda, kas izbraukumā ar 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) piekāpās Ženēvas "Servette".

Merzļikins šajā mačā nepiedalījās, bet viņa konkurents par vietu vārtos Daniels Mančato atvairīja 29 no 33 pretinieku metieniem.

Čempionāta kopvērtējumā "Lugano" komanda ar 71 punktu 40 mačos atrodas piektajā vietā, kamēr vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā "Ambri-Piotta" ar 41 punktu 39 spēlēs ir 11.pozīcijā, bet "Jona Lakers", kur spēlē vēl viens latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs, ar 28 punktiem ir pēdējā, 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!