Foto: F64
Uzvaru Latvijas hokeja virslīgas spēlē otrdien izcīnīja "Zemgale"/LLU komanda, kas ar rezultātu 5:0 (0:0, 2:0, 3:0) izbraukumā pieveica pagājušās sezonas spēcīgāko sacensību vienību "Rīga"/"Prizma".

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Valentīns Feoktistovs, Olafs Aploks, Juris Ziemiņš, Rihards Remiņš un Raivis Kurņigins, bet jelgavnieku vārtsargs Toms Nuka savos vārtos neielaida nevienu ripu.

Jelgavas vienība valsts čempionus pieveica jau trešo reizi četrās šosezon aizvadītajās savstarpējās spēlēs.

Abas komandas pašlaik kopvērtējumā ieņem ceturto un piekto vietu, tāpēc pastāv liela iespēja, ka sacensību ceturtdaļfinālā tieši tām būs jāmērojas savā starpā.

Kopvērtējuma "Mogo" rēķinā ir 54 punkts 23 mačos, bet par trim punktiem ar spēli rezervē atpaliek "Kurbads". Savukārt trešo vietu ar 43 punktiem 22 spēlēs ieņem "Liepājas" vienība.

Tikmēr 40 punktus 23 spēlēs ieguvusi "Zemgale"/LLU, no kuras tagad par četriem punktiem atpaliek čempione "Rīga"/"Prizma". Turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Sāga 97", kam deviņi punkti, un četrus punktus guvusī Jūrmalas HASC komanda.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!