Foto: F64

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Vitālijs Pavlovs piektdien izcēlās ar labu individuālo veikumu Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) regulārā čempionāta spēlēs.

AHL turnīrā Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda savā laukumā ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Bridžportas "Sound Tigers" hokejistiem.

Gudļevskis savas komandas vārtos pavadīja visu maču, tiekot galā ar 30 no 32 metieniem un tiekot atzīsts par spēles otro zvaigzni.

Kā zināms, iepriekš šosezon Gudļevskis vietu pamatsastāva bija zaudējis jaunajam krievam Andrejam Vasiļevskim, tomēr viņš izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas "Lightning", kas iespēju sevi pierādīt tagad devis latvietim.

Šosezon Gudļevskis piedalījies 24 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis 15 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,71 ripu un atvairījis 90,3% pretinieku metienu. Tikmēr Vasiļevskis 24 AHL spēlēs guvis 14 panākumus, ielaižot vidēji 2,38 ripas un atvairot 91,9% metienu.

Sirakjūsas komanda iepriekš bija uzvarējusi piecās spēlēs pēc kārtas.

"Crunch" ar 64 punktiem 46 mačos atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma pirmajā vietā, bet tāds pats punktu skaits ir arī līgas līdervienībai Oklahomasitijas "Barons".

Tikmēr ECHL turnīrā Pavlovs izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, palīdzot Kolorado "Eagles" komandai savā laukumā ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzvarēt aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvēto Ontario "Reign" vienību.

Otrās trešdaļas vidū pēc Pavlova piespēles rezultāts kļuva 2:0 mājinieku labā, bet trīs minūtes pirms mača beigām viņš panāca spēles gala rezultātu.

Uzbrucējs veica četrus metienus pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficientu +2.

Šosezon Pavlovs 45 mačos guvis desmit vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

Šī "Eagles" komandai bija 13.uzvara pēdējās 15 spēlēs.

Tikmēr Freibergs spēles statistikā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu -1.

ECHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Eagles" komanda ar 63 punktiem 46 cīņās atrodama otrajā pozīcijā, divas vietas zemāk ar 58 punktiem 45 spēlēs atrodas "Reign", bet cita aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" vienība ar 46 punktiem 45 spēlēs ir astotā.

Birziņš pašlaik gan vairs nav atrodams "Oilers" komandas pieteikumā turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!