Foto: Reuters/Scanpix

Pie vēl vienas uzvaras cīņā par vietas saglabāšanu Šveices augstākajā hokeja līgā (NLA) ticis pieredzējušais latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš otrdien "Ambri-Piotta" komandai savā laukumā ar 5:4 (1:0, 4:1, 0:3) palīdzēja pieveikt cita vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvēto Rapersvīles "Jona Lakers".

Masaļskis šajā duelī atvairīja 23 no 27 metieniem. Latvietis izcīnījis jau trīs uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr Punnenovs šim mačam savainojuma dēļ nebija pieteikts, jo ārstē cirkšņa traumu. Jau vēstīts, ka nupat 20 gadus vecais latvietis pagarināja līgumu ar "Jona Lakers" uz diviem gadiem.

Kā zināms, decembra izskaņā Masaļskis tika atbrīvots no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo", bet pēc tam janvārī pievienojās "Ambri-Piotta" vienībai, parakstot līgumu uz vienu mēnesi, taču pēcāk izpelnījās kontrakta pagarinājumu līdz sezonas beigām.

Pie panākuma cīņā par vietas saglabāšanu NLA turnīrā tikusi uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā "Fribourg-Gotteron" komanda, kas izbraukumā ar 3:2 (2:,1 0:1, 1:0) pieveica Klotenes "Flyers". Latvietis šim duelim pieteikts nebija.

Izslēgšanas spēlēs neiekļuvušās četras komandas izspēlēs turnīru par vietas saglabāšanu Šveices augstākajā līgā. No sākuma starp komandām tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, paturot regulārajā turnīrā izcīnītos punktus, bet pēc tam divi vājākie klubi aizvadīs sēriju līdz četrām uzvarām, lai noskaidrotu to, kam būs vēl vienā sērijā līdz četriem panākumiem jācīnās ar pēc spēka otrās līgas čempioni.

Pēc 52 kārtām 63 punktus iekrājuši "Fribourg-Gotteron", bet par punktu atpaliek "Ambri-Piotta". Savukārt "Flyers" rēķinā ir 59 punkti, bet "Jona Lakers" iekrājusi tikai 46 punktus.

Zaudējumu izslēgšanas spēļu cīņā tikmēr cietusi vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", kas izbraukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Ženēvas "Servette".

Merzļikins šo cīņu noraudzījās no rezervistu soliņa, bet viņa konkurents par vietu vārtos Daniels Mančato atvairīja 34 no 36 sāncenšu metieniem.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Servette" nu izvirzījusies vadībā ar 2-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!