Foto: F64

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" parakstījis divu gadu "entry level" līgumu ar Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) Bostonas universitātes komandas spēlētāju Evanu Rodrigesu, kurš šo sezonu spēlēja vienā maiņā ar komandas potenciālo drafta izvēli Džeku Eihelu, ziņots kluba mājaslapā "Sabres.nhl.com".

Kā norāda "Sabres" ģenerālmenedžeris Tims Marejs, Rodrigess ir "jauns un talantīgs spēlētājs".

"Evans četru gadu laikā, spēlējot Bostonas universitātē, ir parādījis ārkārtīgi labu izaugsmi," pauda Marejs.

Par līguma noslēgšanu pāris stundas pirms oficiālā kluba paziņojuma savā sociālās vietnes "Twitter" profilā rakstīja hokejista aģents Braiens Bārtlets.

"Esmu laimīgs apstiprināt, ka Bostonas universitātes uzbrucējs Rodrigess, izvērtējot vairākus piedāvājumus, piekritis "Sabres" nosacījumiem," atklāja Bārtlets.

Zīmīgi, ka Rodrigess ir Džeka Eihela maiņas biedrs. Kā zināms, "Sabres" šī gada NHL jauno spēlētāju drafta pirmajā kārtā, visticamāk, izvēlēsies tieši Eihelu.

Kanādā dzimušais Rodrigess šajā sezonā NCAA aizvadīja 41 cīņu, kurā guva 21 vārtus un izdarīja 40 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Eihels Bostonas universitātes rindās 40 mačos guva 26 vārtus un izdarīja 45 piespēles. Savukārt ASV U-20 izlases sastāvā šajā gadā notikušajā pasaules čempionātā jaunais talants, kurš pildīja arī valstsvienības kapteiņa pienākumus, piecās spēlēs guva vienus vārtus un trīsreiz rezultatīvi asistēja.

U-18 izlases sastāvā Eihels 2013.gadā izcīnīja sudrabu, bet pērn ar valstsvienību kļuva par pasaules čempioniem.

Tāpat 18.aprīlī kļuva zināms, ka Eihels iekļauts ASV pieaugušo izlases sastāvā šī gada pasaules čempionātam, kas no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā.

Bufalo komanda šajā NHL regulārajā sezonā tika pie 54 punktiem 82 spēlēs, kas bija vien par diviem punktiem vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Vienība otro sezonu pēc kārtas palika visas līgas pēdējā vietā.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā "Sabres" no galvenā trenera amata atlaida kādreizējo Latvijas valstsvienības vadītāju Tedu Nolanu, kā arī viņa ilglaicīgo palīgu Tomu Kūlenu.

"Sabres" komandu pārstāvošajam latviešu uzbrucējam Girgensonam šī bija otrā sezona NHL. Šosezon latvietis 61 mača laikā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, bet kopš februāra beigām viņš nav spēlējis savainojuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!