Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" jaunais galvenais treneris kādreiz Stenlija kausu ieguvušais Dens Bilsmā noteikti māk strādāt ar augsta līmeņa hokejistiem, intervijā ar "sabres.com" pauda vienību pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons

"Bilsmā izcīnījis Stenlija kausu un strādājis ar tādiem hokejistiem kā kanādiešu zvaigzni Sidniju Krosbiju un Krievijas spēlētāju Jevgēņiju Malkinu," stāstīja Girgensons. "Viņš noteikti māk darboties ar augsta līmeņa hokejistiem, un tas ir krietns ieguvums "Sabres" vienībai."

Kā ziņots, Bilsmā par Bufalo "Sabres" galveno treneri kļuva pagājušajā nedēļā. Līdz ar to 44 gadus vecais Bilsmā kļuvis par 17.galveno treneri "Sabres" kluba vēsturē.

Bilsmā 2008./2009.gada sezonā, vadot Pitsburgas "Penguins", izcīnīja Stenlija kausu. Savukārt 2011.gadā viņš ieguva Džeka Adamsa balvu, tiekot atzīts par labāko līgas treneri.

"Par Bilsmā esmu dzirdējis pietiekami daudz, taču priecāšos ar viņu iepazīties tuvāk," atzina latviešu hokejists, kurš tikai nesen atsāka trenēties kopā ar savu komandu.

"Sabres" šajā NHL regulārajā sezonā tika pie 54 punktiem 82 spēlēs, kas bija vien par diviem punktiem vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Vienība otro sezonu pēc kārtas palika visas līgas pēdējā vietā.

"Bilsmā būs jāuzlabo katra nianse mūsu komandā, taču lielākais darbs, šķiet, būs ar aizsardzības pilnveidošanu," skaidroja Girgensons.

Kā hokejists Bilsmā arī spēlējis NHL, bet, pārstāvot Anaheimas "Mighty Ducks", viņa ceļi savulaik krustojušies arī ar "Sabres" ģenerālmenedžeri Timu Mareju, kurš laikā no 2002. līdz 2005.gadam bija šīs vienības direktors.

Bilsmā savas NHL trenera karjeras laikā vadījis tikai "Penguins" klubu, no kura tika atbrīvots pērnā gada vasarā.

Kā zināms, aprīlī "Sabres" no galvenā trenera amata atlaida kādreizējo Latvijas valstsvienības vadītāju Tedu Nolanu, kā arī viņa ilglaicīgo palīgu Tomu Kūlenu.

Tikmēr amatā palika "Sabres" vārtsargu treneris latvietis Artūrs Irbe, kurš gatavojas turpināt darbu Bufalo vienībā.

Šosezon Girgensons 61 mača laikā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, kas bija rezultatīvākā no viņa abām sezonā pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Tiesa, savainojuma dēļ latvietis sezonu noslēdza priekšlaicīgi.

Kā zināms, pirms divām nedēļām "Sabres" neizdevās vienoties ar titulēto kanādieti Maiku Bebkoku, kurš nolēma atstāt Detroitas "Red Wings" un parakstīt ienesīgu līgumu ar Toronto "Maple Leafs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!