Foto: F64

Latviešu vārtsargam Kristeram Gudļevskim sezonas sākumā gaidāma cīņa par vietu Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Sirakjūsas "Crunch" pamatsastāvā, jo galvenais treneris Robs Zetlers plāno dot iespēju arī Edamam Vilkoksam.

Sezonas atklāšanas mačā pagājušajā nedēļas nogalē Gudļevskis atvairīja 26 no 29 metieniem, bet "Crunch" ar 4:3 apspēlēja Lehaiveli "Phantoms" hokejistus. Kā izteicies Zetlers, sezonas sākumā abiem vārtsargiem tiks dots līdzvērtīgs nospēlēto minūšu skaits, cerot, ka tādējādi izgaismosies pamatsastāva spēlētājs.

"Tas, kurš būs labākais vārtsargs, dosies vārtos," portāls "syracuse.com" citē Zetleru. "Sākumā spēlēs abi puiši. Sezonas pirmajās trijās līdz četrās nedēļās novērtēsim, kur atrodamies. Jūtu, ka tas ir, iespējams, labākais veids, kā to izdarīt. Vēlamies, lai labākais spēlētājs palīdz mums uzvarēt katru vakaru."

Šī Gudļevskim ir jau trešā sezona Ziemeļamerikā. Pagājušajā sezonā viņš piedalījās 46 AHL regulārā čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnīja 25 uzvaras. Latvietis caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaida 2,81 ripu un atvairīja 90% pretinieku metienu.

Savukārt neveiksmīgā izslēgšanas turnīra pirmās kārtas sērijā latvietis savos vārtos caurmērā katrā cīņā ielaida 4,96 ripas un kopumā atvairīja vien 83,3% pretinieku metienu.

"Viņš ir ieguvis pieredzi un spēlējis mūsu rindās ļoti labi. Viņš strādā ļoti smagi," latvieti raksturoja treneris.

"Tev nepieciešams rādīt savu spēli. Nepieciešams būt labam, un viss notiks kā tam jānotiek," teicis pats Gudļevskis. "Sezona ir ļoti gara. Būs kāpumi un kritumi, bet redzēsim, kā lietas attīstīsies. Ja abi spēlēsim labi, iespējams, varētu spēlēt mēs abi."

Vilkokss Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā tika izvēlēts 2011.gadā, kad to sestajā kārtā ar 178.numuru paveica Tampabejas "Lightning", bet iepriekšējās četras sezonas viņš aizvadīja koledžu čempionātā, kur bija viens no labākajiem līgā. Šī viņam ir pirmā pilnvērtīgā profesionālā sezona.

Pagājušajā sezonā Vilkokss "Crunch" rindās paguva nospēlēt divus mačus, vidēji ielaižot 3,18 ripas un atvairot 87,5% raidījumu.

"Vēlējos, lai pēc vasaras pārtraukuma aizvadītu labu treniņnometni, un domāju, ka man tas izdevies," stāstījis Vilkokss. "Man nepieciešams spert nākamo soli. Kad saņemšu iespēju, vēlos aizvadīt labu spēli. Būšu gatavs, lai cik minūtes es nopelnītu."

Kā zināms, pagājušo sezonu "Crunch" komandā kopā ar Gudļevski iesāka krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, tomēr vēlāk viņš izpelnījās iespēju pievienoties "Lightning", kļūstot par Bena Bišopa dublieri. Šīs sezonas ievadā Vasiļevskis ir savainots, tomēr iespēja tika dota nevis Gudļevskim, bet "Lightning" no neaizsargāto spēlētāju saraksta piesaistīja Kevinu Pulēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!