Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā demonstrējis fantastisku sniegumu, uzskata viņa pārstāvētās komandas Tampabejas "Lightning" galvenais treneris Džons Kūpers.

Kā zināms, Tampabejas vienība sestdien viesos ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Čikāgas "Blackwahks" vienībai.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 31 no 32 pretinieku komandas mestajām ripām, par ko viņam piešķīra mača trešās zvaigznes godu.

"Domāju, ka Gudļevskis šodien bija labākais spēlētājs komandā. Vajag viņu paslavēt, viņš bija vienkārši fantastisks," latvieša sniegumu uzteica Kūpers.

"Lightning" vārtus zaudēja pagarinājuma 17 sekundē, kad "Blackhawks'' uzbrucējs Džonatans Tēvzs meistarīgi apspēlēja divus Tampabejas hokejistus, nonākot viens pret viens ar Gudļevski. Pirmo Tēvza metienu latvietis atvairīja, taču atkārtotais metiens bija netverams un uzvaru ar 1:0 izcīnīja Čikāgas komanda.

"Tēvzs īstajā brīdī nospēlēja lieliski. Dabūja ripu vārtos ar otro mēģināju, noņemu cepuri viņa priekšā," teica Kūpers.

Kā zināms, patlaban 23 gadus vecais Gudļevskis piektdien tika izsaukts no Tampabejas vienības fārmkluba Sirakjūsas "Crunch", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL). Gudļevskis šosezon "Crunch" rindās aizvadījis divas spēles, kurās guvis divas uzvaras, atvairot 53 no 57 pretinieku metieniem.

Kā zināms, pirms sezonas no neaizsargāto spēlētāju saraksta "Lightning" piesaistīja Kevinu Pulēnu, kurš sezonas sākumā bija tās otrais vārtsargs. Tomēr sestdien viņš tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Līdz šim Gudļevskis NHL regulārajā turnīrā piedalījies tikai vienā mačā, kad 2014.gada 11.aprīlī atvairīja 36 no 38 metieniem duelī ar Kolumbusas "Blue Jackets". Tāpat tajā sezonā viņš arī devās laukumā divās Stenlija kausa spēlēs.

Kā zināms, Bišopa dublieris šosezon būs jaunais krievs Andrejs Vasiļevskis, tomēr viņš tikai pirmdien atsāks treniņus pēc operācijas, kas septembrī tika veikta, lai likvidētu asins sarecējumu. Paredzams, ka vispirms Vasiļevskis aizvadīs pāris mačus "Crunch" rindās, lai atgūtu spēļu praksi.

Ar 12 punktiem deviņos mačos "Lightning" ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, būdama ceturtā spēcīgākā komanda Austrumu divīzijā. Tikmēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar četriem punktiem astoņos dueļos atrodas astotajā, pēdējā, pozīcijā Atlantijas divīzijā, kā arī ir 15.vietā starp 16 Austrumu konferences vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!