Foto: Publicitātes foto
Svarīgu uzvaru Latvijas hokeja čempionāta mačā sestdien izcīnīja "Zemgale"/LLU, kas izbraukumā ar 5:4 (0:3, 4:0, 1:1) pieveica pagājušās sezonas čempioni un pašreizējo līderi "Mogo".

Pirmās trešdaļas laikā "Mogo" vienība izvirzījās vadībā ar 3:0, turklāt divus no šiem vārtiem guva Edgars Lipsbergs. Tomēr otrajā periodā viesi no Jelgavas deva prettriecienu, gūstot četrus vārtus pēc kārtas un izvirzoties vadībā jau ar 4:3.

Noslēdzošās trešdaļas 50.sekundē Juris Ziemiņš panāca jau 5:3, tādejādi gūstot savus ceturtos vārtus mačā, bet "Mogo" izdevās vienu ripu atgūt, taču ar to nebija gana, lai panāktu pretiniekus.

"Zemgale"/LLU vienības sastāvā teicamu spēli aizvadīja Ziemiņš, kuram četri vārti, bet pretinieku sastāvā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Lipsbergs.

Jau vēstīts, ka pirms tam sestdien pie panākuma tika arī Ogres "Kurbads", kas izbraukumā ar 8:1 (1:0, 4:1, 3:0) uzvarēja "Rīga" vienību.

Mača rezultāts tika atklāts vien 11 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām, kad to panāca "Kurbads" spēlētājs Renārs Valters. Otrā perioda ievadā viesiem izdevās panākt jau 3:0, bet cīņas turpinājumā "Rīga" nespēja izrādīt cienījamu pretestību Ogres komandai.

Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtiem izcēlās Emīls Potāpovs, kamēr vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles pirmo vārtu autoram Valteram. Tikmēr "Rīgas" labā goda vārtus iemeta Ņikita Sergejs.

Latvijas virslīgas kopvērtējuma līdere "Mogo" 12 spēlēs guvusi 26 punktus, bet pie 21 punkta desmit mačos tikusi "Liepāja", no kuras par punktu atpaliek "Prizma". Tikmēr Ogres "Kurbads" ar 18 punktiem deviņās spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā, kamēr "Zemgale"/LLU guvusi 16 punktus deviņos mačos.

Savukārt pie četriem punktiem 12 dueļos tikusi "Rīga", kamēr bez punktiem cīnās "Rīga 99"/"Tukums".

Kā zināms, pagājušajā mēnesī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukums" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tiek tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!