Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē laukumā nedevās latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kuru no Amerikas hokeja līgas (AHL) ceturtdien izsauca Tampabejas "Lightning".

Gudļevskis bija pieteikts spēlei kā otrais vārtsargs un palika rezervē, bet "Lightning" ar 4:1 uzvarēja Otavas "Senators". "Lightning" vārtsargs Bens Bišops atvairīja 30 no 31 metiena.

Pirmā perioda pēdējās sekundēs "Lightning" izmantoja vairākumu un Ņikita Kučerovs guva spēlē pirmos vārtus. Trešajā periodā Valteri Filipula un Kučerovs palielināja Tampabejas komandas pārsvaru līdz 3:0, tad Kodijs Sisī vienus vārtus atguva, bet 14 sekundes pirms spēles beigām Džejs Tī Brauns ripu raidīja jau tukšos pretinieku vārtos.

Tikmēr citā mačā Bufalo "Sabres" ar 3:4 zaudēja Kalgari "Flames", bet Zemgus Girgensons zaudētāju rindās vienīgais spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu.

Latviešu uzbrucējs laukumā bija 15:10 minūtes, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija "+1". Vēl Girgensons uzvarēja sešos no 12 iemetieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!