Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas hokeja izlases galveno treneri Oļegu Znaroku sadusmojuši Krievijas masu mediji un hokeja zinātāji, kuri veltījuši kritiku skandalozajam speciālistam, vēsta krievu masu mediji.

Decembrī nacionālo izlašu pārtraukuma laikā Krievijas izlase savās mājās Maskavā kārtējā Eirotūres posmā palika ceturtajā vietā, izpelnoties neapmierinātību.

Viens no aktīvākajiem un tiešākajiem izteicienos bija divkārtējais olimpiskais čempions Aleksandrs Koževņikovs, kurš norādīja, ka Znaroks staigā "pa slidenu ledu". "Pilnas tribīnes, teicama atmosfēra, un tāds rezultāts. Domāju, ka tas ir pamatīgs trauksmes signāls treneriem, visiem mums. Man simpatizē Oļegs Znaroks, taču liekas, ka pēdējā laikā viņš iet pa Zinetulas Biļaļetdinova savulaik veikto slideno ceļu."

Bijušais hokejists norāda, ka Znaroka vadībā pēc straujā lēciena un panākumiem Krievijas izlasē iestājusies krīze, izpaliek panākumi, komanda nerādot sniegumu. "Jau šogad pasaules čempionātā Prāgā, iespējams, nebijām pelnījuši sudrabu, augstāk par dibenu uzlēcām, pateicoties vārtsargam Bobrovskim. Bet kopš tā brīža viss kļūst vēl sliktāk. Arī runājot par treneru darba efektivitāti."

Znaroks tagad devies uz pasaules jauniešu hokeja čempionātu, lai vērotu Krievijas tuvāko rezervju startu, taču kritiku par Krievijas valstsvienības sniegumu nav aizmirsis.

"Ja uzvarētu čehus [pēdējā spēlē Eirotūres Maskavas posmā], būtu pirmie. Un, vispār, zināt, kāds spiediens tiek izdarīts? Ko man teica, kad noslēdzu līgumu? Man teica, ka vajag uzvarēt Olimpiādē. Bet pēc tam sākās, ka tas ir svarīgi, tas ir svarīgi... Man brīžiem tā "uzdod", ka gribas visu mest pie malas."

"Un vēl kritika. Jūs kaut kādas samazgas rakstiet, "speciālisti" kaut ko saka. Viens zaudējis visu, ko var zaudēt, bet baigi gudri runā. Ja būtu cilvēks, kurš teiktu, ka visu uzvarēs, es viņam atdotu savu vietu. Lai strādā," dusmīgs bija Znaroks, runājot ar Krievijas masu medijiem.

Smagāk gājis izdevuma "Bizness Online" sporta apskatniekam Aleksejam Ševčenko, kurš Helsinkos ar Znaroku saskrējies pēc Krievijas jauniešu treniņa pasaules čempionātā. Nevainīga pajokošana ar Znaroka meitu Alisi šim žurnālistam beidzās ar Krievijas izlases trenera mutiskiem uzbrukumiem.

""Tu neesi patriots" - tā man uzkliedza treneris, kuram akreditācijā rakstīts "Oleg Znarok, GER" [Znaroks ir Vācijas pilsonis]," raksta Ševčenko.

"Jūs tur sēžat pēc spēles ar Čehiju, baigi apmierinātie, ka zaudējām. Bet man tā jau liels asinsspiediens, tad jūs te vēl," Znaroka teikto citē žurnālists, kurš strīdējies ar treneri par sastāva izvēli. "Tu vari citu ieteikt? Nu, saki savu sastāvu! Kuru es nepaņēmu? Tu esi žurnālists, tev visi [centra uzbrucēji] jāzina. Bet ko tu? Kas tu tāds esi, lai mani kritizētu? Es visu dzīvi esmu hokejā, bet kas esi tu?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!