Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Liepājas" hokejisti "Optibet sporta bāra" Latvijas kausa izcīņas pusfināla otrajā spēlē otrdien savā laukumā ar 6:4 (2:1, 2:2, 2:1) uzveica Ogres "Kurbads", tomēr ar to nepietika, lai sasniegtu turnīra finālu.

Kā zināms, pirmajā spēlē "Kurbads" mājās svinēja panākumu ar 4:2. Divu spēļu summā ir neizšķirts 8:8, taču, tā kā Ogres klubs izbraukumā guva vairāk vārtu nekā liepājnieki, uz finālu dosies tieši "Kurbada" hokejisti.

Atbildes spēlē pēc pirmās pusstundas rezultāts bija 4:1 mājinieku labā. Ar to būtu pietiekami, lai "Liepāja" sasniegtu Latvijas kausa izcīņas finālu. Taču otrajā trešdaļā "Kurbads" divus vārtus atspēlēja un panāca jau 3:4.

Noslēdzošā perioda 16.sekundē divu vārtu pārsvaru liepājniekiem atjaunoja Māris Diļevka. Tomēr 37 sekundes vēlāk 4:5 panāca Juris Štāls. Dueļa turpinājumā Bruno Zabis guva vēl vienus vārtus, taču ar to nepietika, lai uzvarētu divu spēļu summā.

Trīs no četriem vārtiem "Kurbads" guva, spēlējot vairākumā.

Mājinieku labā divus vārtus guva un trīs rezultatīvas piespēles veica Diļevka, taču pie vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm tika Zabis. Divus vārtus un divas piespēles iekrāja Klāvs Plānics.

Tikmēr "Kurbada" rindās ar diviem vārtiem izcēlās Štāls, bet pa vieniem vārtiem un pa vienai piespēlei nopelnīja Toms Zeltiņš un Toms Bluks.

Otrajā pusfinālā savā starpā spēkosies "Zemgale"/LLU un Latvijas čempione ''Mogo", tomēr šajā pārī abas spēles risināsies nākamgad.

Līdz pat titula mačam uzvarētāji kārtās tiks noskaidroti pēc divās spēlēs gūtajiem kopvērtējuma punktiem, bet kausa izcīņas fināls paredzēts 4. februārī "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!