Foto: Publicitātes attēli

Panākumus Latvijas hokeja virslīgas spēlēs sestdien izcīnīja kopvērtējuma pirmajās trijās pozīcijās esošās "Mogo", "Liepājas" un "Kurbada" komandas.

Visdramatiskāko uzvaru guva "Liepāja", kas izbraukumā ar 9:6 (4:3, 2:3, 3:0) trillerī apspēlēja "Prizmu".

Šajā mačā pirmie vārti tika gūti jau pēc 11 sekundēm, bet 13.minūtē "Liepāja" izvirzījās vadībā ar 4:1. Tomēr "Prizma" atguvās, otrās trešdaļas sākuma daļā guva trīs vārtus un pārņēma vadību ar 6:5. Tiesa, turpinājumā mājinieki vairs nespēja izcelties un liepājnieki guva grūtu uzvaru.

Uzvarētājiem ar četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Iļja Žučkovs, bet Bruno Zabis, Guntis Pujāts un Aldis Āboliņš visi izcēlās ar vieniem gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr "Prizmai" pa diviem vārtiem guva Vitālijs Hvorostiņins un Ņikita Zantmans.

Līdzīgu spēli aizvadīja arī "Kurbads", kas savā laukumā ar 5:3 (1:1, 2:0, 2:2) pieveica kopvērtējumā netālu esošo "Zemgale"/LLU vienību.

Šajā mačā 49.minūtē Jelgavas vienība spēja panākt izlīdzinājumu 3:3. Tomēr jau 20 sekundes vēlāk Artūrs Mickevičs guva uzvaras vārtus, bet piekto reizi ripa tika ieraidīta tukšos vārtos.

Kopā mačā Mickevičs guva divus vārtus, bet pa trim rezultativitātes punktiem "Kurbadam" nopelnīja Gatis Gricinskis (vieni gūtie vārti) un Aleksandrs Macijevskis.

Mazāka intriga bija mačā, kurā čempione un Latvijas kausa ieguvēja "Mogo" ar 5:1 (2:1, 0:0, 3:0) izbraukumā pārspēja vienu no turnīra pastarītēm "Rīga", ko vada Latvijas valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs. Ar trim rezultatīvām piespēlēm mačā izcēlās Rustams Begovs.

Kopvērtējuma līderei "Mogo" ir 64 punkti 29 spēlēs, par diviem punktiem apsteidzot 28 mačus aizvadījušo "Kurbadu", bet "Liepājas" komanda tikusi pie 61 punkta 27 mačos.

Ceturtā ar 51 punktu ir "Zemgale"/LLU, savukārt pie 39 punktiem tikusi "Prizma". Vēl "Rīgai" ir 11 punkti, bet kopvērtējuma pastarīte "Rīga 99"/"Tukums" tikusi pie sešiem punktiem.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tika tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!