Foto: F64

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis pēc divām dienām Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" rīcībā sestdien atkal nosūtīts uz fārmklubu Sirakjūsas "Crunch", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Kā zināms, Gudļevskis pēc divu nedēļu pauzes uz "Lightning" komandu tika izsaukts ceturtdien, bet, kā jau ierasts, tikmēr krievu vārtsargu Andreju Vasiļevski spēļu prakses iegūšanas nolūkos nosūtīja uz "Crunch".

Šajā laikā piektdien "Lightning" aizvadīja vienu spēli, Gudļevskim rezervē noskatoties, kā kolēģis Bens Bišops izcīna sezonā trešo "sauso" uzvaru. "Lightning" viesos ar 4:0 uzvarēja Ņūdžersijas "Devils", bet Bišops tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, atvairot 21 metienu. Karjeras laikā Bišops NHL regulārajos čempionātos savos vārtos nevienu ripu nav ielaidis 15 spēlēs.

Savukārt "Crunch" piektdien mājās ar 3:2 uzvarēja Bingemtonas "Senators", bet Vasiļevskis atvairīja 29 no 31 metiena.

Patlaban 23 gadus vecais Gudļevskis šosezon AHL aizvadījis 28 spēles, vidēji mačā ielaižot 2,96 ripas un atvairot 90,2% pretinieku metienus.

Kā zināms, nesen "Crunch" komanda piedzīvoja zaudējumus deviņās AHL spēlēs pēc kārtas, neveiksmju sēriju pārtraucot vien pagājušajā nedēļas nogalē. Gudļevskis pirms tam nebija uzvarējis vairāk nekā mēnesi.

Gudļevskis šosezon jau vairākkārt bijis izsaukts uz "Lightning" komandu laikā, kad Vasiļevskis nosūtīts uz fārmklubu iegūt spēļu praksi. Tiesa, NHL viņš aizvadījis tikai vienu spēli - oktobrī ar latvieti vārtos Tampas klubs tikai pagarinājumā ar 0:1 piekāpās čempionei Čikāgas "Blackwahks" vienībai. Kopā Gudļevskis savā karjerā NHL regulārajā čempionātā aizvadījis divas spēles, atvairot iespaidīgus 95,7% metienu.

Vasiļevskis šosezon NHL aizvadījis 17 mačus, vidēji vienā spēlē ielaižot 2,75 ripas un atvairot 91,0% pretinieku komandas metienus. "Lightning" komanda uzvarējusi trijās no pēdējām četrām spēlēm, kurās stāvējis krievu vārtsargs. Tāpat Vasiļevskis izgājis laukumā 12 AHL spēlēs, kurās vidēji ielaidis 1,94 ripas un atvairījis 93,5% raidījumu.

Ar 61 spēlē izcīnītiem 74 punktiem "Lightning" NHL Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā atrodas otrajā vietā, kamēr priekšpēdējā, septītā ar 57 punktiem 62 spēlēs ir latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres". Tikmēr Austrumu konferencē "Lightning" ceturto vietu, bet "Sabres" ir 15.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!