Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien ar lielisku sniegumu kaldināja Sirakjūsas "Crunch" uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr uzbrucējs Teodors Bļugers šajā līgā debitēja ar diviem metieniem pa vārtiem.

"Crunch" ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pārspēja Olbani "Devils" komandu.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 29 no 30 sāncenšu metieniem, otro maču pēc kārtas ielaižot tikai vienu ripu. Latvietis otro spēli pēc kārtas tika atzīts tika atzīts par mača otro spožāko zvaigzni.

Tikmēr Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" viesos ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzveica Bingemtonas "Senators".

Bļugers savā debijas mačā izdarīja divus metienus pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Jau ziņots, ka Bļugers šonedēļ parakstīja divu gadu sākuma līmeņa līgumu ar NHL klubu Pitsburgas "Penguins".

Savukārt zaudējumu piektdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas "Comets", kas savu skatītāju priekšā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Hēršijas "Bears".

Ķēniņš šajā spēlē izdarīja divus metienus pa pretinieku komandas vārtiem un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

AHL turnīra tabulā "Penguins" ar 85 punktiem 66 spēlēs ir līdere Atlantijas divīzijā, kamēr "Comets" ar 73 punktiem 65 spēlēs atrodas Ziemeļu divīzijas trešajā pozīcijā, kur ceturtā ar 71 punktu 67 mačos ir "Crunch". Tikmēr uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" ar 64 punktiem 58 spēlēs ir ceturtā Klusā okeāna divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!