Teicamā Sentluisas "Blues" vārtsarga Braiena Eliota spēle un Jori Lehteras gūtie vārti ļāva Sentluisas komandai svētdien ar uzvaru iesākt Nacionālās Hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences finālsēriju pret Sanhosē "Sharks" vienību.

Eliots šai mačā atvairīja 31 pretinieku metienu.

Pirmie rezultātu atklāja "Blues", kad skaitlisko vairākumu pirmās trešdaļas beigās realizēja Deivids Beikss, tomēr "haizivīm" jau pēc 34 sekundēm izdevās rezultātu izlīdzināt. Vārtus "Sharks" labā guva Tomašs Hertls.

Kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus šai mačā guva "Blues" somu uzbrucējs Jori Lehtera, kurš otrās trešdaļas vidū ar spēcīgu un netveramu plaukstas metienu no pustālas distances pārspēja "Sharks" vārtsargu Martinu Džonsu. Pēc tam neviena no komandām vārtus vairs neguva un 2:1 "Blues" labā arī palika noslēdzošais mača rezultāts.

"Mēs iepriekš nebijām spēlējuši pret šādu pretinieku, jo abi sērijas sākuma pretinieki, Čikāgas "Blackhawks" un Dalass "Stars", ir diezgan līdzīgas komandas," pēc spēles atzina "Blues" treneris Kens Hičkoks. "Finālā pretinieki ir pilnīgi citāda, ļoti līdzīgi Losandželosas "Kings" - smaga, sīksta komanda, kas pārliecinoši kontrolē ripu un daudz cīnās pie apmalēm. Mums ar tādiem vēl nav nācies spēlēt. Mums vajadzēja divus periodus, lai sasniegtu vajadzīgo emocionālo līmeni cīņai. Otrajā mačā būsim daudz labāki."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!