Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Ivars Punnenovs sestdien palīdzēja savai komandai Langnau "Tigers" izcīnīt pirmo uzvaru šīs sezonas Šveices augstākās līgas (NLA) čempionāta spēlēs, kamēr Elvis Merzļikins no savainojuma dziedēšanas atgriezās ar uzvaru pagarinājumā.

"Tigers" sezonas desmitajā mačā ar rezultātu 5:3 (1:0, 2:1, 2:2) viesos pieveica "Kloten" komandu.

Šajā spēlē Langnau vienības vārtu drošība tika uzticēta Punnenovam, kurš atvairīja 27 no 30 pretinieku komandas metieniem. Tāpat latvietis nopelnīja divas soda minūtes.

Tikmēr Merzļikina pārstāvētā "Lugano" sestdien ar 4:3 (2:2, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica "Bern" komandu.

Merzļikins šajā spēlē apturēja 30 no 33 pretinieku mestajām ripām.

Septembra vidū Šveices mediji vēstīja, ka Merzļikins guvis muskuļa traumu, tāpēc viņam mēnesi būs jāiztiek bez spēlēšanas, taču Latvijas izlases vārtsargs laukumā atgriezies agrāk nekā plānots.

Tāpat pie uzvara sestdien tika arī Latvijas izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "ZSC Lions", kas viesos ar 4:3 (1:2, 1:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Biel" vienību. Latviešu uzbrucējs šajā mačā nepiedalījās.

Savukārt piektdienas mačos neviens no trim Latvijas hokejistiem nespēlēja. Ķēniņš un Merzļikins bija ārpus pieteikuma, kamēr Punnenovs rezervē.

NLA kopvērtējumā līdere ar 21 punktu 11 spēlēs ir "ZSC Lions", kamēr "Lugano" ar 15 punktiem ir astotā, bet "Tigers" ar pieciem punktiem ir pēdējā 12 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!