Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvetais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" otrdien pārbaudes spēli pret Karolīnas "Hurricanes" aizvadījuši nelielā Mičiganas štata pilsētiņā Marketā, kurā ledus arēnā ir vietas 3100 skatītājiem.

Kā ziņojām, "Sabres" šajā spēlē uzvarēja ar 2:0. Girgensons spēlēja otrajā maiņā centra uzbrucēja pozīcijā, taču ar rezultativitāti latvietis neizcēlās.

Spēles vieta tika izvēlēta līdzjutēju konkursā "Kraft Hockeyville USA 2016", kurā varēja piedalīties mazpilsētas ar savām ledus hallēm, kurām nepieciešama atjaunošana un infrastruktūras uzlabošana. Uzvarot šajā akcijā, Marketa ieguva tiesības vairāku dienu garumā sarīkot īstus hokeja svētkus, kuru kulminācija bija NHL pārbaudes spēle. Tāpat pilsēta saņēma 150 000 ASV dolāru, lai uzlabotu hokeja halles infrastruktūru.

"Atceros, kad reiz spēlēju vēl mazākā arēnā kā šī, un tas bija jauki. Tas tikai pierāda to, ka hokejs visur ir nozīmīgs. Mums visiem bija patīkami atbraukt šeit un uzspēlēt," pēc uzvaras teica "Sabres" uzbrucējs Nikolā Delorjērs.

Daudz nozīmīgāka viesošanās Marketā bija "Sabres" trenerim Denam Bilsmā, kurš uzaudzis citā Mičiganas pilsētiņā Grandheivenā, tāpēc sajuties pirms spēles gluži kā mājās. "Esmu te pāris reizes bijis, spēlējis hokeju. Arī koledžas laikā te spēlēju. Esmu te pavadījis brīvdienas. siltākas atmiņas Vieta, līdzjutēji, cilvēki – te viss ir tik viesmīlīgs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!