Foto: F64

Bijušais Latvijas hokeja izlases spēlētājs un pašreizējais "Mogo" komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins piektdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongresa debatēs aizsvilās par federācijas naudas sadali.

Debašu laikā biedri varēja diskutēt par dažādām tēmām, un savu viedokli paust devās arī Sorokins.

Viņš pauda neizpratni par to, kāpēc Latvijas izlases spēlētājiem tiek maksātas prēmijas par izcīnītu 13. vietu pasaules čempionātā. Tāpat viņš ir sašutis par to, ka lēmumu par prēmijas lielumu pieņem tikai Lipmans.

"Lemjam par to, cik lielas prēmijas tiek izmaksātas par izcīnīto vietu. Nedrīkst būt tā, ka Lipmans pirms izšķirošās spēles ienāk ģērbtuvē un paziņo, ka par uzvaru samaksās 10 000," sacīja Sorokins. "Kāpēc spēlētājiem par 13. vietu jāmaksā 13 000 eiro prēmija? Par šo rezultātu viņiem dod 2000, lai būtu kauns iet pakaļ."

Tiesa, Lipmans norādīja, ka viņš prēmijas maksā no savas kabatas.

"Pārskatā rakstīts, ka sponsori izlasei devuši 30 000 eiro. Par ko mēs te runājam? "Ventas" komandai tika savākti 100 000 eiro no sponsoriem," viņš turpināja. "Ja katrs šeit esošais biznesmenis samestu pa 2000, pat tad būtu vairāk nekā tagad."

Tāpat viņš pauda neizpratni par to, kāpēc Latvijas izlases vajadzībām tiek tērēti 500 000 eiro, kamēr federācijas ienākumi bijuši 1,2 miljoni. Līdz ar to jauniešu hokejam nav pietiekami daudz līdzekļu.

Sorokins arī uzsvēra, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" sabojājis spēlētājus, jo maksā pārāk lielas algas. Tāpēc arī spēlētāji tagad vēlas lielas prēmijas par spēlēšanu izlasē.

Arī pēc sev atvēlētā laika Sorokins turpināja runāt, paužot kritiku arī LHF valdei, kas pirms vairākiem neļāva jauniešu komandām spēlēt Baltkrievijas čempionātā, kas esot bijis ļoti nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!