Foto: facebook.com/helsinginjokerit

Divu Latvijas izlases hokejistu duelī pirmdien Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit" savās mājās ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas trešdien viesosies Rīgā.

Latvijas hokejisti ar rezultativitāti neizcēlās, bet Daugaviņš cīņu pabeidza priekšlaicīgi, jo otrā perioda beigās tika noraidīts no laukuma līdz spēles beigām.

"Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, pārtrūka divu uzvaru sērija, kā arī šis bija vien trešais zaudējums pēdējos desmit mačos, kamēr "Jokerit" tika vien pie otrā panākuma pēdējās sešās spēlēs.

Cīņas rezultātu atklāja Sakari Salminens, kurš mājiniekus izvirzīja vadībā jau cīņas 38. sekundē, tomēr 11. minūtē viesi pēc Daniila Iļjina metiena atjaunoja līdzsvaru.

Izšķirošais bija otrais periods, kurā "Jokerit" labā vārtus guva Tomi Meki un Braiens O'Nīls, piedevām spēles 38. minūtē Daugaviņš par uzbrukumu kakla un galvas apvidū saņēma 5+20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām.

Tikmēr trešā perioda pirmajā pusē Jesse Joensū panāca jau 4:1 "Jokerit" labā un atlikušajā laikā rezultāts nemainījās.

Kulda spēlēja 16 minūtes un 24 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un izdarīja četrus spēka paņēmienus. Tikmēr Daugaviņš nospēlēja vien desmit minūtes un piecas sekundes, reizi meta pa vārtiem un uzvarēja divos no trīs iemetieniem.

Šosezon Kulda 16 spēlēs ir izdarījis četras rezultatīvas piespēles, Savukārt Daugaviņš 20 mačos izcēlies ar sešiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Vēl vienā spēlē KHL vadošo komandu duelī Maskavas CSKA pretinieku laukumā ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) uzvarēja Omskas "Avangard" komandu. CSKA uzvaras vārtus iemeta 165 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Sergejs Andronovs. Tāpat Maskavas kluba labā vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Valērijs Ņičuškins.

CSKA, kas sestdien mājās ar 3:2 uzvarēja Rīgas "Dinamo", izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 54 punktiem 22 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras vienu punktu atpaliek 24 spēles aizvadījusī CSKA.

Tikmēr "Torpedo" ar 45 punktiem 22 punktiem ir trešā, bet "Jokerit" ar 30 punktiem 21 spēlē ir devītā.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas pirmdien uzņem Maskavas "Spartak" ar 11 punktiem 20 spēlēs ir ne tikai Rietumu konferences, bet arī visas līgas vājākā vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!