Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" aizsargs Zaks Bogosjans iedzīvojies ceļgala savainojumā, kā rezultātā viņam nāksies izlaist vairākas nedēļas, ceturtdien atklāja vienības galvenais treneris Dens Bailsma.

Bogosjans traumu guva otrdien NHL regulārā čempionāta mačā pret Minesotas "Wild", ko "Sabres" izbraukumā pieveica ar 2:1. Jau ceturtdien Bufalo klubs savā laukumā uzņems Toronto "Maple Leafs" vienību, bet aizsargs šajā spēlē piedalīties nevarēs.

"Tas ir ceļgala savainojums, iekšējā sānu saite. Pašreizējās prognozes liecina, ka Bogosjanam jāizlaiž vairākas nedēļas," pauda Bailsma.

Pašlaik 26 gadus vecais Bogosjans šosezon deviņos mačos ar rezultativitāti nav izcēlies, tikdams pie negatīva lietderības koeficienta -2. Savukārt iepriekšējā sezonā aizsargs 64 cīņās izcēlās ar septiņiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, kā arī lietderības koeficientu -11.

"Sabres" komandas sastāvā traumas šobrīd ārstē arī tās līderi Džeks Aikels un Evanders Keins.

Sabres" hokejisti deviņās spēlēs tikuši pie desmit punktiem, kas šai komandai Austrumu konferencē ļauj ieņemt 11.vietu, bet Atlantijas divīzijā vienība ieņem sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!