Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunā kluba, kas būs bāzēts Lasvegasā, nosaukums būs "Vegas Golden Knights". Par to īpašā ceremonijā otrdien paziņoja jaunveidojamā kluba īpašnieks Bils Folijs.

Lasvegasas kluba nosaukums un logo otrdien tika paziņots speciālā ceremonijā, kas gan iekavējās tehnisku problēmu dēļ – bija sabojājies video, ar kura palīdzību tika paziņots nosaukums.

Their Crusade Has Begun.@GoldenKnights ⚔ Defenders of their ice and the city of Las Vegas.#teamadidas 🏒 pic.twitter.com/xVfxs67haP
— adidas Hockey (@adidashockey) November 23, 2016


"Gribam, lai mūsu komandu pazīst ar tās centību, godu, izturību, drosmi un nepadošanos – gan laukumā, gan ārpus tā. Vēlamies, lai komanda būtu vienota, kalpotu šai pilsētai un apvienotu šīs visas lietas. Tāpēc vēlējāmies, lai nosaukums un logo to raksturotu, lai būtu unikāls Lasvegasai un tās sabiedrībai," saka Folijs.

"Golden Knights" ("Zelta bruņinieki") būs pirmā augstākā līmeņa profesionālā sporta komanda Lasvegasā un pirmā jaunpienācēja NHL kopš 2000. gada, kad līgai pievienojās Minesotas "Wild" un Kolumbusas "Blue Jackets".

Kluba oficiālās krāsas būs tērauda pelēka, zelta, sarkana un melna. Komandas logo atveidots bruņinieka vairogs ar ķiveres zīmējumu uz tā, bet uz ķiveres redzams burts "V", kas apzīmē Lasvegasu.

Sākotnēji kā kluba nosaukuma varianti tika minēti "Desert Knights", "Silver Knights" un "Golden Knights". Pats kluba īpašnieks kā bijušais armijas cilvēks un Vestpointas militārās akadēmijas absolvents vēlējies "Black Knights" nosaukumu, taču pret to iebilduši armijas pārstāvji, tādēļ šī ideja atmesta.

NHL par līgas paplašināšanos paziņoja šajā vasarā. Komanda dalību NHL sāks no 2017./2018. gada sezonas. Nākamais solis komandas veidošanā būtu galvenā trenera vārda nosaukšana, tomēr kluba ģenerālmenedžeris Džordžs Makfī pavēstījis, kas tas, visticamāk, nenotiks ātrāk par 2017. gada pavasari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!