Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien Zemgus Girgensons izcēlās ar četriem spēka paņēmieniem, bet viņa pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres" ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Detroitas "Red Wings".
Abas komandas cīnās Austrumu konferences Atlantijas divīzijā un šajā vērtējumā ir savas grupas lejasgalā. "Red Wings" ar uzvaru pārtrauca četru zaudējumu sēriju, bet "Sabres" pēc sešām neveiksmēm bija uzvarējusi iepriekšējās divas cīņas. Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar 19 punktiem 20 spēlēs (septiņas uzvaras, astoņi zaudējumi un pieci zaudējumu pagarinājumos vai pēcspēles metienos) ieņem 15. vietu 16 komandu konkurencē).

Latviešu uzbrucējs laukumā bija 13:12 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, nepiedalījās "Sabres" vienīgajā vārtu guvumā, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Četras minūtes pirms otrā perioda beigām Gustavs Nīkvists pēc lieliskas Tomaša Vaneka piespēles guva vārtus "Red Wings" labā, bet "Sabres" izlīdzinājumu pamatlaikā panāca trešā perioda otrajā minūtē, kad vārtu priekšā burzmā ripa vārtos ielidoja no Braiana Džiontas.

Pēcspēles metienos "Red Wings" uzvarēja ar 2:1. "Bullīšus" Detroitas komandas labā realizēja Nīkvists un Vaneks, bet "Sabres" sastāvā vienīgo izgājienu realizēja Sems Reinharts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!