Foto: F64
Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns pēc graujošā zaudējuma pasaules čempionāta otrajā spēlē atzina, ka pretinieces Krievijas sniegumu ietekmēja iepriekšējā dienā piedzīvotais zaudējums.
Latvijas U-20 hokeja izlase otrdien Kanādā notiekošajā pasaules čempionātā augstākajā divīzijā ar 1:9 piekāpās Krievijas vienaudžiem. Turnīra pirmajā dienā Latvija ar 1:6 zaudēja ASV, bet Krievija atklāšanas spēlē ar 3:5 piekāpās mājiniecei Kanādai.

"Neizdevās iesākt spēli, kā vakar. Daudz ko ietekmēja vakardienas spēle Krievija – Kanāda. Ja Krievija būtu uzvarējusi, tad pret mums spēlētu daudz brīvāk. Viņiem vakar ne viss izdevās, tāpēc visu "izlika uz mums" – ne tik daudz niknumu, cik meistarību," uzskata Miļuns. "Metienu ziņā daudz maz līdzīga spēle. Aizsardzība, vārtsargu spēle – to var vēlēties labāku. Daudz noraidījumu. Puse no tiem bija attaisnoti, bet puse [noraidījumu] varēja arī nebūt. Centāmies vairāk spēlēt korpusā."

Miļuns netieši norādīja, Latvijai daudzos vārtu zaudējumos nav paveicies un citreiz līdzīgos gadījumos ripas nebūtu ielidojušas vārtos. "Varbūt vēlāk mēs no tā būsim ieguvēji."

"Spēļu kalendārs nav tas labākais, bet tur neko nevar darīt. Pēc ASV bija jāspēlē pret Krieviju, bet nākamā pretiniece ir Kanāda. Pati grūtākā spēle. Mūsu spēlēs nekad nav bijušas tādas atmosfēras. Redzējām, kas vakar tur notika," turpina Miļuns. "Protams, ka atdosim visus spēkus, bet pati svarīgākā spēlē būs pret slovākiem."

Pasaules U-20 hokeja čempionātā augstākajā divīzijā Latvija pret Kanādu spēlēs naktī uz ceturtdienu pulksten 3:00 pēc Latvijas laika. Savukārt naktī uz piektdienu pulksten 2:30 Latvija tiksies ar Slovākiju, un, visticamāk, šīs spēles zaudētājam nāksies cīnīties par vietas saglabāšanu elitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!