Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā zaudējumu 2016. gada priekšpēdējā spēlē ceturtdien piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvēta vienība Bufalo "Sabres", kas savās mājās ar 2:4 (2:0, 0:2, 0:2) piekāpās Bostonas "Bruins".
"Sabres" pirmajā periodā ieguva divu vārtu pārsvaru, ko gan nenosargāja. Ielaižot pa diviem vārtiem otrajā un trešajā periodā, "Sabres" piedzīvoja piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs. Ar 34 punktiem 35 spēlēs "Sabres" ir Austrumu konferences kopvērtējuma pastarīte, bet visā līgā šobrīd Bufalo komanda ir ceturtā vājākā.

Latvijas izlases uzbrucējs šajā mačā laukumā bija 14:29 minūtes, kuru laikā atkal netika pie rezultativitātes punktiem. Šajā sezonā Girgensonam 35 spēlēs ir trīs gūti vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Vēl cīņas gaitā Girgensons izdarīja divus metienus pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, reizi bloķēja pretinieka metienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Pirmajā periodā "Sabres" panāca 2:0 pēc Markusa Folinjo un Kaila Okpozo gūtajiem vārtiem. Patrīss Beržerons un Davids Krejči otrajā trešdaļā izlīdzināja cīņas gaitu, bet nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Raiens Spūners guva "Bruins" komandai uzvaras vārtus. Pēdējā minūtē Spūners guva savus otros vārtus mačā, raidot ripu jau tukšos "Sabres" vārtos.

Citā NHL mačā ceturtdien Tampabejas "Lightning" ar Kristeru Gudļevski rezervē ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Toronto "Maple Leafs". "Lightning" komandas vārtus sargāja Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja 32 no 35 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!