Foto: hokej.zlin.cz

Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā "Zlīn" komanda piektdien Čehijas čempionāta spēlē ar rezultātu 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) viesos uzvarēja Prāgas "Sparta" vienību.

Bukarts šajā mačā laukumā bija 22 minūtes un četras sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa pretinieku komandas vārtiem un zaudēja savā vienīgajā iemetienā, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Libors Kašīks "Zlīn" vārtos atvairīja visas 36 pretinieku mestās ripas, bet ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Pavels Kubišs.

Šosezon Bukarts 32 spēlēs guvis 13 vārtus un 11 reizes asistējis partneriem, ar 24 punktiem būdams kluba rezultatīvākais spēlētājs, bet visas līgas labāko punktu guvēju sarakstā viņš ieņem 16. vietu.

Tikmēr Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" ceturtdien Davosā, Šveicē, noslēdza dalību prestižajā Špenglera kausa izcīņā. "Mountfield" apakšgrupā divās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, bet ceturtdien ceturtdaļfinālā ar 1:5 piekāpās Kanādas komandai. Džeriņš turnīrā izcēlās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 72 punktiem 34 mačos atrodas Triņecas "Očelari", "Mountfield" ar 53 punktiem 32 spēlēs ieņem sesto vietu, savukārt "Zlīn" ar 41 punktu 34 dueļos ir desmitajā pozīcijā 14 komandu vidū.

Bukarts "Zlīn" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja KHL Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!