Foto: facebook.com/WilkesBarreScrantonPenguins

Latvijas hokejists c sestdien ar rezultatīvu piespēli palīdzēja kopvērtējuma līderei Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" triumfēt kārtējā Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē, panākumus gūstot arī Kristera Gudļevska un Ņikitas Jevpalova pārstāvētajām vienībām.

"Penguins" mājās ar 4:2 (2:0, 2:2, 0:0) uzvarēja Bingemtonas "Senators" vienību, Latvijas uzbrucējam ar piespēli palīdzot otrās trešdaļas sākumā čeham Dominikam Simonam panākt 4:0. Brīdi vēlāk Bļugers nopelnīja divas soda minūtes un četras sekundes pēc to izciešanas "Senators" iemeta savus pirmos vārtus cīņā.

Tāpat Bļugers šajā mačā veica divus metienus pa vārtiem, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

"Penguins" izcīnīja septīto uzvaru pēdējos deviņos mačos, bet Bļugers pie rezultativitātes punktiem tika otrajā spēlē pēc kārtas. Šosezon uzbrucējs AHL čempionātā 28 mačos iemetis piecus vārtus, veicis 12 rezultatīvas piespēles un nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +15, kas ir divpadsmitais augstākais rādītājs visā līgā.

Citā spēlē Gudļevskis atvairīja 25 no 27 pretinieku metieniem, bet viņa pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" vienība mājās ar 5:2 (2:1, 1:1, 2:0) apspēlēja Ročesteras "Americans".

Gudļevskis šosezon AHL čempionātā 24 spēlēs ielaidis vidēji 2,70 ripas, atvairot 88,9% pretinieku metienu, taču pēdējā laikā zaudējis pirmā vārtsarga vietu komandā.

Savukārt Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" vienība sestdien ar 4:3 (1:2, 1:1, 1:0, 1:0) viesos pagarinājumā uzveica Beikersfīldas "Condors". Latvijas uzbrucējs veica vienu metienu pa vārtiem un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Jevpalovs pie rezultativitātes punktiem bija ticis iepriekšējās trijās spēlēs. Viņš šosezon 40 cīņās guvis septiņus vārtus, veicis sešas rezultatīvas piespēles un nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +8.

AHL regulārā čempionāta kopvērtējumā Atlantijas divīzijas un visas līgas līdere ir "Penguins" komanda, kas 50 mačos tikusi pie 75 punktiem. Ziemeļu divīzijā ar 57 punktiem 48 mačos līdere ir "Crunch", bet "Barracuda" ar 56 punktiem 41 spēlē atrodama Klusā okeāna divīzijas pirmajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!