Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien, 5. martā, trīs vārtu pārsvaru nespēja nosargāt Zemgus Girgensona pārstāvētā komanda Bufalo "Sabres", kas ar 3:4 (3:0, 0:2, 0:2) piekāpās Pitsburgas "Penguins".

Girgensons rezultativitātes punktus neguva, nospēlēja 10 minūtes un 57 sekundes, bet maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-1". Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni, kā arī uzvarēti divi no deviņiem iemetieniem.

Pirmajā periodā Raiens O'Reilijs, Braians Džionta un Džeks Eihels panāca 3:0 "Sabres" labā, taču "Penguins" izdevās lauzt spēles gaitu. Otrajā periodā Džastins Šulcs un Jevgeņijs Malkins samazināja rezultāta starpību, bet izšķirošs brīdis cīņā bija spēles izskaņa. Vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām "Sabres" bija minimāls pārsvars, bet tad 50 sekunžu laikā Džeiks Gincels un Konors Šīrijs nodrošināja uzvaru "Penguins" hokejistiem.

16 spēles pirms regulārās sezonas beigām "Sabres" vēl saglabā cerības iekļūt NHL Stenlija kausa izcīņā. NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar 66 punktiem 66 spēlēs ieņem 13. vietu, bet no astotajā vietā esošās Ņujorkas "Islanders" to šķir pieci punkti (Ņujorkas klubs aizvadījis 64 spēles).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!