Foto: F64
Hokejistu atbildības sajūta Latvijas hokeja virslīgas finālsērijā pieaug ar katru minūti, uzsver "Kurbada" galvenais treneris Pēteris Ostošovs.

Jau vēstīts, ka "Kurbada" hokejisti Latvijas virslīgas čempionāta fināla piektajā spēlē piektdien viesos ar 4:3 (2:1, 1:0, 1:2) pārspēja "Mogo" un saglabāja intrigu sērijā, kurā līdz četrām uzvarām vadībā ar 3-2 ir pretinieki.

"Esmu priecīgs, ka tā nav pēdējā spēle. Tomēr pēdējās spēles sindroms vairāk atbrīvo komandu. Bez kļūdām nebūs neviena spēlē. Uzvar komanda, kas vairāk izmanto pretinieka kļūdas un kam ir vēsāka galva. Negribētu teikt, ka trīc rokas, bet atbildības sajūta pieaug ar katru minūti. Ja stāvi bezdibeņa malā, ko vēl vairāk var zīmēt un runāt? Neko zaudēt nevaram, varam tikai iegūt," skaidroja Ostošovs.

Šodien "Kurbadam" nevarēja palīdzēt uzbrucējs Koba Jass, kurš iepriekšējā mačā nopelnīja noraidījumu līdz spēles beigām, taču Ostošovs atzīmēja, ka neizstājamu spēlētāju nav.

Tāpat "Kurbada" treneris par vārtsarga izvēli sestajai spēlei lems sestdien. Trešdien vārtus sargāja Uldis Čalpa, bet piektdien Mārtiņš Raitums.

Ostošovs atzīmēja, ka izslēgšanas turnīrā nedaudz traucējot tas, ka hokejistiem un treneriem ir arī citi pienākumi ārpus hokeja laukuma.

"Tomēr neesam profesionāli sportisti, vairāk vai mazāk visiem ir darbs. Darba nedēļa bija saspringta, bet izslēgšanas turnīrs šobrīd ir pirmajā vietā, Iespējami visu esam pakārtojuši "play-off" un pārējo atlikuši otrajā plānā," teica Ostošovs.

Tikmēr "Mogo" galvenais treneris Oļegs Sorokins pauda nožēlu, ka komandai neizdevās noslēgt sēriju savu skatītāju priekšā.

"Nesanāca, pretinieks bija noskaņojies spēlei. Šajā spēlē izgāzām kādas desmit minūtes. Iesākām labi, bet ar savām kļūdām pie zilajām līnijām devām pretiniekiem cerību. Daudz lietu sasteidzām, bet trešajā periodā nespējam atgūt divus vārtus," teica Sorokins.

Zaudējumā "Mogo" treneris vaino koncentrēšanās trūkumu.

"Ja labi uzsāc spēli un gūsti vārtus, smadzenēs iezogas doma, ka šodien aizies. "Kurbadam" nav kur atkāpties. Viņiem ar vienkāršu spēli izdevās gūt vārtus brīžos, kad darījām ko nepareizi," atzīmēja Sorokins.

"Mogo" hokejisti sērijā bija panākuši 3-0 un jau trešdien varēja tikt kronēti par Latvijas čempioniem.

"Vēlējāmies uzvarēt katru spēli. Pirmās divas izdevās uzvarēt, aizbraucām izbraukumā, bija labs niknumiņš un nosargājām savus vārtus arī trešajā spēlē. Kādā ziņā tas nospēlēja par sliktu. Ir vēl vairāk jākoncentrējas mačiem," secināja Sorokins.

Sērijas nākamais duelis notiks 3.aprīlī Ogrē.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā spēlē pirms nedēļas "Mogo" savā laukumā uzvarēja ar 3:1, otrajā cīņā apspēlēja pretiniekus pēcspēles metienu sērijā ar 3:2, bet trešajā mačā otrdien jau viesos vēlreiz svinēja panākumu ar 3:2. Savukārt trešdien "Kurbads" hokejistiem rezultatīvā cīņā izdevās savā laukumā tikt arī pie pirmās uzvaras - 7:4.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!