Foto: F64
Latviešu uzbrucējs Gatis Sprukts pievienojies Alpu Hokeja līgas komandai "Kitzbuhel", kas bāzējas Austrijā, informē klubs.

Ar 20 gadus veco uzbrucēju noslēgts līgums uz vienu sezonu.

Iepriekšējos gadus Sprukts pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu sistēmas komandā "Rīga", kas sacenšas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā. Iepriekšējā sezonā uzbrucējs šajā turnīrā 31 spēlē izcēlās ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat Sprukts pārstāvējis Latvija U-18 un U-20 izlases.

"Sprukts ir jauns spēlētājs, kurš iepriekšējos četrus gadus pavadījis MHL. Viņš spēlējis Latvijas jauniešu izlasēs, turklāt tika uzaicināts arī uz pieaugušo valstsvienību, kas gatavojās šī gada pasaules čempionātam. Sprukts ir centra uzbrucējs, kurš prasmīgi spēlē aizsardzībā. Līdz ar to varam paļauties uz viņa palīdzību, ja aizsardzībā kaut kas noiet greizi," spēlētāju raksturoja "Kitzbuhel" galvenais treneris Džo Vests.

Iepriekšējā sezona Alpu Hokeja līgai bija pirmā vēsturē, turklāt par tās čempioni kļuva pieredzējušā Jāņa Sprukta pārstāvētā Itālijas čempione "Ritten Sport", kamēr "Kitzbuhel" palika 13. vietā. Iepriekšējā sezonā šo komandu pārstāvēja citi Latvijas uzbrucēji Oskars Batņa un Deivids Sarkanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!